U JKP Šumadija OTKAZ za 21 "DOBROG" radnika, ali su dovedeni DRUGI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U JKP Šumadija OTKAZ za 21 “DOBROG” radnika, ali su dovedeni DRUGI

  U Javno komunalnom preduzeću Šumadija u Kragujevcu od početka avgusta bez posla je ostao 21 radnik, od kojih je većina radila godinama u ovom preduzeću, uz angažovanje preko agencije za iznajmljivanje radnika.

  Kako su saopštili iz Samostalnog sindikata, po oceni neposrednih rukovodilaca, oni su “dobro” izvršavali svoje radne zadatke, ali na njihova mesta su dovedeni drugi radnici.

  U sindikatu sumnjaju da je to učinjeno “po kriterijumu pripadnosti partiji”.

  “Zakonitost njihovog otkaza nije upitna, bili su to radnici iznajmljeni preko agencije za iznajmljivanje radnika i istekao im je Ugovor o radu. Pojedini skoro po deceniju u ovom statusu, sa stalnom neizvesnošću, mada je većina obavljala teške i vitalne poslove, kao što su radnici i vozači na kamionima smećarima, radnici na održavanju zelenih površina i slično”, naveli su u sindikatu.

  Ocenili su da je ovde reč o moralu i da će zbog odluke komunalnog preduzeća “neke porodice patiti”.

  Naveli su primer Ivane Milošević, koja je u ovom preduzeću radila od 2012. godine, a pored rukovodioca sektora jedini je master inženjer saobraćaja u preduzeću koje se bavi i javnim prevozom.

  Kako su rekli u sindikatu, za ovu majku troje dece koja je ostala bez posla, nema mesta među 600 zaposlenih.

  “Njoj je nedavno rečeno, da joj je poručio izvršni direktor, da treba da promeni sindikat, što ona nije učinila. Možda je baš zato dobila otkaz, jer su se njeni rukovodioci pisanom izjavom izjasnili da je ona dobar radnik”, stoji u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE