Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  gradovi

  U Dubaiju niče gigantski hotel u obliku MESECA (FOTO)

  Kompanija sa sedištem u Kanadi planira da izgradi nekoliko MOON resorta, a prvi je namenjen Dubaiju.

  Replika Meseca visoka 222 metra sadržavaće sve pogodnosti koje se očekuju od luksuznog letovališta.

  Projekat vredan pet milijardi dolara uključivao bi iskustvo „lunarne kolonije“ i „površine Meseca“ namenjenog dovođenju svemirskog turizma na Zemlju.

  Prema osnivačima kompanije, Sandri Matthews i Michaelu Hendersonu, resort bi mogao da primi i do 10 miliona posetioca godišnje kada bude završen.

  Naravno, MOON je još uvek resort i kao takav gosti će imati šta da dožive. Naselje će sadržavati noćni klub, centar za događaje koji će primiti do 5.000 gostiju, spa-wellness centar, jazz piano lounge i višeetažni salon temeljen na vanzemaljskoj letelici. Veliki kongresni centar namenjen je privlačenju izlagača na području tehnologije i svemira.

  MOON će takođe uključivati ​​144 luksuzne jedinice za kupovinu u sklopu programa privatnih rezidencija. Svaka vila od 185 metara kvadratnih dolazi s doživotnim članstvom u MOON-u koje dolazi s ekskluzivnim privilegijama.

  Dugoročni cilj je izgradnja još četiri odmarališta u obliku Meseca, u Severnoj Americi, Evropi, severnoj Africi i Aziji.

  Dok se službeni planovi u Dubaiju finaliziraju, kompanija procjenjuje da će izgradnja ovog jedinstvenog resorta trajati pet godine.

  „Iz arhitektonske, inženjerske i dizajnerske perspektive, MOON se može izgraditi“, zaključio je Henderson.

  Svemirski turizam – skupo iskustvo

  Svemirski turizam trenutno ima visoku cenu, a za sada je to prepreka za većinu onih koji bi želeli da dožive ovakvo iskustvo. Virgin Galactic, na primer, nedavno je prodavao svemirske izlete za 450.000 dolara.

  Henderson kaže da će iskustvo Moon World Resorta biti znatno jeftinije, sugerišući da će registracija za šetnju „mesečevom površinom“ koštati goste 500 dolara.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by VIP Travel Consultant (@viptravel)

  Visoki troškovi takođe mogu sprečiti futurističke projekte kao što je Moon World Resorts da ikada pređu konceptualnu fazu, ali Henderson sugeriše da model licenciranja čini projekat održivim.

  „Ne traži se toliko kapital“, objašnjava on. „Cilj davaoca licence, poput nas, je da pronađe korisnika licence. Kada jednom obezbedite korisnika licence, onda imate novac za projekte koji su već tu – jer ne govorimo o malim kompanijama, to će biti velike međunarodne korporacije.”

  Henderson se nada da će prvi korisnik licence, od koga se očekuje da uloži pet milijardi američkih dolara u izgradnju, biti obezbeđen do kraja 2022.

  Henderson se nada da će svaki Moon World Resort postati destinacija za sebe, piše CNN.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash/IG

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE