Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Beogradu palo više od 300 stabala! Samo danas Zelenilu 500 zahteva

  Snežne padavine koje su zatekle celu Srbiju proteklog vikenda izazvale su brojne probleme na putevima, dalekovodima i banederama, ali i u parkovima i ulicama, gde je popadao veliki broj stabala i grana.

  Čini se da su padavine najviše muke zadale Beograđanima, koji nisu imali samo muke u saobraćaju već i sa drvećem koje je pod težinom snega počelo da puca i da se lomi. Sneg je drveće obarao na automobile, puteve i trotoare, tako da su mnogi delovi grada bili gotovo neprohodni.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom zvaničnom Facebook nalogu da je na teritoriji prestonice palo preko 300 stabala.

  „Zelenilo je juče imalo 205 intervencija, a danas imaju 505 novih zahteva. Prema našim informacijama palo je preko 300 stabala na teritoriji grada Beograda“, napisao je Vesić na ovoj društvenoj mreži.

  On je dodao i da se uklanja drvo na Novoj Galenici kako bi autobusi na liniji 612 mogli da krenu.

  „U ovom trenutku uklanjamo devet stabala koja su pala na ulice“, stoji u objavi.

  Vesić je za TV Pink izjavio je da je u Beogradu na terenu 110 vozila Beograd-puta, 90 velikih kamiona i 20 manjih, kao i 15 mašina za utovarivanje soli, ali da su padavine za jedan i po dan ekvivalentne mesečnim, zbog čega je velik broj radnika 24 sata angažovan na terenu.

  „Od jutros je bilo skraćeno devet gradskih linija i 13 prigradskih linija, a da su dve linije u međuvremenu puštene. Trenutno imamo 524 linije koje funkcionišu besprekorno, a na njima saobraća 1.379 vozila javnog prevoza“, rekao je Vesić.

  On je precizirao da je najteža situacija trenutno u Obrenovcu, gde je otkazan odlazak dece u škole jer nema grejanja.

  IZJAVA DANA: Da li ste videli uživo kako pada drveće po Beogradu? (VIDEO)

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE