Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U 2018. skuplja članarina u Privrednoj komori Srbije

  Od početka naredne godine privrednici će morati da izdvajaju više novca za članstvo u Privrednoj komori Srbije, koje je obavezno za sve privrednike od 1. januara 2017. godine. Koliko će privrednici morati da odvajaju za usluge ove poslovne asocijacije, zavisi od veličine preduzeća i poslovnog prihoda ostvarenog u 2016. godini, pišu mediji.

  Oni koji u toj godini nisu uspeli da prihoduju 20 miliona dinara i naredne godine će biti oslobođeni ove naknade, članarinu neće morati da plate ni novoosnovane firme u prvoj godini poslovanja, dok će ostali mesečno izdvajati od 600 do 185.000 dinara.

  Mikropreduzeća za članstvo u PKS treba da odvoje mesečno 600 dinara i dvanaesti deo od 0,004 odsto poslovnog prihoda iz 2016. godine. Preduzeća svrstana u kategoriju malih, članstvo će koštati 3.600 dinara i jednu dvanaestinu iznosa od 0,004 odsto od poslovnog prihoda. Isti deo poslovnog prihoda sledi i srednjim firmama, ali je za njih fiksni deo 43.000 dinara mesečno. Velike kompanije plaćaće dvanaestinu od 0,004 odsto prihoda i 160.000 dinara. Sve ukupno ne sme da pređe 185.000 dinara mesečno jer toliki izdatak za članstvo u komorama priznaje Zakon o porezu na dobit pravnih lica.

  Izvor: Dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • parafiskalni namet

   ukoliko je prihod manji od 20 miliona, placa se 7200 din godisnje, bez procenta od poslovnog prihoda. I to je mnogo!! Za sta? Jagnjece brigade?

  • Dno dna

   Ovo je zaista drsko i bezobrazno! Kakvu vrstu usluge oni pružaju privrednim subjektima. Svakodnevno nas bombarduju gomilom "seminara" i "edukacija" od kojih nema nikakve vajde, a koje papreno naplaćuju. Dno dna!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE