Stiže Tviter dislajk dugme: Evo kada kreće sa upotrebom i šta donosi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stiže Tviter dislajk dugme: Evo kada kreće sa upotrebom i šta donosi

  Ako ste videli opciju “downvoting” na Tvitteru, niste sami. Eksperimentalna funkcija, koju je Tviter počeo da testira prošle godine, sada se prikazuje globalnoj publici.

  Opcija za “odbacivanje” odgovora je prvobitno data odabranoj grupi veb korisnika, ali Tviter kaže da će uskoro proširiti ovu funkciju i na korisnike iOS-a i Android-a. Za razliku od sajtova kao što je Reddit, ukupan broj glasova za i protiv nije javni. Ali ih Tviter koristi u pozadini da bi podesio odgovore koje prikazuje korisnicima.

  Kompanija je saopštila da su dosadašnji rezultati eksperimenta otkrili da su korisnici negativno glasali za odgovore koje su smatrali uvredljivim ili irelevantnim.

  “Ovaj eksperiment je takođe otkrio da je dislajk najčešće korišćen način da ljudi označe sadržaj koji ne žele da vide”, navodi Tviter. Pretpostavlja se da bi ovo moglo da zameni isključivanje zvuka razgovora ili označavanje sadržaja kao neželjena pošta ili nerelevantno.

  Dosadašnji zaključak Tvitera je da pristup preglasavanju “poboljšava kvalitet razgovora”. To sugeriše da bi ova funkcija na kraju mogla da postane stalni dodatak sajtu i aplikaciji.

   

  Dislajk društvene mreže, Tviter

  Negativne strane dislajka

  Glasovi “protiv” i “nesviđanja” su jednostavan način za korisnike da daju povratne informacije o onlajn sadržaju. Ali mogu biti i problematični. Oni se mogu koristiti u kampanjama ciljanog uznemiravanja i ako postanu deo Tviter algoritma, mogli bi da se koriste da ućutkaju suprotno mišljenje.

  YouTube takođe smatra da su lajkovi toliko problematični da je brojanje učinio privatnim od novembra prošle godine. U međuvremenu, Fejsbuk je eksperimentisao sa dislajkovima, ali ih nikada nije primenio.

  Društvene mreže, dislajk, Tviter

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE