Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Počnite radnu nedelju nekim uzbudljivim pričama

  ŠAPAT SA NEBA 

  Od 19.30 na drugom programu RTS-a. Ljudi koji žive na malom grčkom ostrvu Amorgos vredno rade i uživaju u životu na svoj jedinstven način.

  Kapetan Konstantis i pastir Leonidas ceo svoj život proveli su na ovom udaljenom ostrvu, pa ipak ne poznaju jedan drugog. Njihov svakodnevni život definisan je zajedničkim ciljem: čitanjem znakova na nebu.

  Njihova sposobnost da predvide vremenske prilike rezultat je znanja izgubljenog u prošlim vekovima. Znaci neba, vetra, zvezda, oblaka i mora šapuću stanovnicima ostrva.

  Večni krug života, smena godišnjih doba, ciklus rođenja i smrti konstantni su podsetnici jednostavne lepote koja nas sve okružuje, nijedan dan nije kao prethodni. Režija: Maro Anastopolou.

  SAGRADA: MISTERIJA STVARALAŠTVA

  Od 21.06 na trećem programu RTS-a. Gaudi je verovao da je priroda proizvela divne strukturalne elemente. Dakle, nije bilo potrebe ni za kakvim izumima. Samo je trebalo da ono što već postoji pokušate da poboljšate. To je bila njegova ideja. Nije primenio geslo dizajnera: Uradiću nešto što niko nikada ranije nije uradio.

  Ako nešto nikada ranije nije urađeno, to je zato što nije potrebno. Nije pokušao da nešto novo izmisli. Jednostavno je uzeo ono što je bilo dostupno i prilagodio ga arhitekturi. To ne znači da je uzeo drvo i od njega napravio zgradu, već je izvukao strukturu drveta i preneo je na svoju konstrukciju. Gaudi je govorio: Samo Bog stvara. Ja nisam tvorac, ja samo preslikavam. Tako je projektovao i čuvenu Sagrada Familiju.

  PRAVDA 

  Od 23.00 na Radio-televiziji Vojvodina. Godina je 1868. i građanski rat se završio tri godine ranije. Korumpirani gradonačelnik i njegova banda krvoločnih odmetnika, rešenih da ponovo rasplamsaju rat pretvorili su stari, napušteni rudnik u vojno uporište.

  Kada jedan američki šerif dolazi u grad i saznaje da je njegov brat, lokalni sveštenik, ubijen. Njegova potraga za ubicom vodi ka neizbežnom sukobu, koji se pretvara u borbu na život i smrt mnogo većih razmera.

  Režija: Ričard Gabaj. Glavne uloge: Džekson Ratboun, Elen Holman, Džejmi-Lin Singler, Stiven Lang, Nejtan Parsons.

  BILI SMO VOJNICI

  Od 21.00 na TV 02. „Bili smo vojnici“ je američka akciona istorijska ratna drama iz 2002. godine. Bila je to prva velika bitka u Vijetnamu, u kojoj su učestvovale američke snage. Godine 1965, pukovnik Hal Mor i njegov odred koji čini 400 ljudi, spustili su se u dolinu La Drang. Opkolilo ih je oko 2000 severno-vijetnamskih vojnika. Morov odred je bio Prvi bataljon 7. konjičke divizije – iste one koju je predvodio general Džordž Kuster, stotinak godina ranije u borbi protiv indijanaca – a kao i u Kusterovom slučaju, ironija je nastavljena: umesto pojačanja, našli su se u okruženju znatno nadmoćnijeg neprijatelja.

  Uloge: Mel Gibson, Greg Kiner Režija: Rendal Volas

  MORSKI VUKOVI

  Od ponoći na TV O2. Film je snimljen po istitnitom događaju koji se dogodio za vreme Drugog svetskog rata. Reč je o incidentu koji se dogodio na neutralnoj teritoriji Goa koja je bila u portuglaskom posedu. Britanci su napali nemački brod, a u napad su poslali bivše šezdesetogodišnje vojnike.

  Uloge: Gregori Pek, Rodžer Mur, Dejvid Niven Režija: Endru Meklaglen

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE