Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: 10 vikend filmova

  SUBOTA

  MANDŽURIJSKI KANDIDAT

  Od 16.50 na drugom programu RTS-a. U Koreji 1952, Američka vojna patrola upada u zasedu Sovjetskih vojnika i završavaju u vojnom zatvoru.(The Manchurian Candidate, 1962)

  Prolazi godinu dana i odred, nakon uspešnog bega, dolazi na Američko tlo gde narednik Rejmond Šo dobija Medalju Časti zbog rizikovanja života i spašavanja svojih vojnika.

  Rejmondova majka je Elenor Ajzlin, žena senatora Džona Ajzlina, i ona iskorišćava sinovljev trijumf u vlastite političke svrhe.

  Ali jedna osoba sumnja u namere narednika Šoa a to je njegov bivši saborac, Benet Marko.

  Beneta već duže vreme muče noćne more i čudna sećanja, što ga tera da istraži šta se zaista desilo u Koreji. Marko uskoro otkriva zaveru zastrašujućih razmera koju samo on može zaustaviti.

  Film predstavlja adaptaciju istoimenog romana Ričarda Kondona, koji je bio inspiriran dešavanjima u toku Hladnog rata.

  Uloge: Frenk Sinatra, Lorens Harvi, Dženet Li, Andžela Lensberi… Režija: Džon Frankenhajmer

  RIMEJK: Originalni film snimljen je 1962. godine, a od 22. 15 na prvom programu, emituje se i rimejk ovog filma. U verziji iz 2004. igraju: Denzel Vošington, Meril Strip, Lijev Šrajber, Džefri Rajt, Džon Vojt… Režija: Džonatan Demi

  HOLKROFTOVA POGODBA

  Od 19.00 na drugom programu RTS-a. U ovoj adaptaciji poznatog špijunskog romana Roberta Ladlama, Majkl Kejn glumi Noela Krafta koga je u Nemačkoj usvojila američka porodica krajem Drugog svetskog rata. (The Holcroft Covenant, 1985)

   Decenijama kasnije, sredovečni Noel saznaje da mu je njegov biološki otac, koji je bio jedan od ključnih Hitlerovih ekonomskih savetnika, ostavio četiri miliona dolara posle smrti.

  U početku, Noel veruje da je novac bio namenjen za plaćanje odštete žrtvama Hitlerovog režima, ali kasnije saznaje da je novac bio namenjen finansiranju novog nacističkog režima. Kada neonacisti saznaju da je Noel otkrio njihove planove, oni ga jure kroz Evropu, pokušavajući da ga ubiju i utru put Četvrtom rajhu.

  Uloge: Majkl Kejn, Entoni Endruz, Viktorija Tenan, Lili Palmer… Režija: Džon Hrankenhajmer

  IZVOR NADE

  Od 20.05 na Radio-televiyiji Vojvodina. Rediteljsko ostvarenje Rasela Kroa. Godina 1919, tek godinu dana od završetka Velikog rata, a posledice se još uvek osećaju na celoj Zemlji.

  U ruralnoj Australiji, Džošua Konor, poljoprivrednik i tragač za vodom, živi sa spoznajom da je, četiri godine nakon Galipolja, od svoje trojice mladih sinova dobio samo paket s uprljanim, zgužvanim dnevnikom, nekoliko pisama i fotografija. Iznenadna tragedija motiviše ga da krene na putovanje dugo devet hiljada milja, ne bi li pronašao tela svojih sinova i doneo ih kući.

  Uloge: Rasel Krou, Olga Kirilenko, Jilmaz Erdoan, Čem Jilmaz, Džej Kortni…

  UĐI U PRAZNINU

  Od 22.45 na Radio-televiziji Vojvodine.  Francuska drama u režiji kontroverznog Gaspara Noe. Sitni diler droge Oskar biva ubijen u noćnom klubu u Tokiju, ali njegova smrt tek je početak putovanja koje je na smenu prelepo i zastrašujuće. Dok njegov duh luta gradom, Oskar pokušava da održi obećanje iz detinjstva, kada je posle smrti roditelja mlađoj sestri dao reč da je nikada neće napustiti.

  Neki kritičari „Uđi u prazninu“opisuju kao originalnu, savremenu i avangardnu, fantastično snimljenu adaptaciju „Tibetanske knjige mrtvih“.

  Glavne uloge: Natanijel Braun , Paz de la Uerta , Siril Roj, Ed Spir Režija: Gaspar Noe 

  LEPOTA POROKA

  Od 00.35 na prvom programu RTS-a, antologijsko ostvarenje domaće kinematografije. U zaostalim selima crnogorskog krša običaj je da muž nevernu ženu maljem ubije preko pogače. U takvoj sredini živi mladi bračni par, zavetovan na doživotnu vernost.

  Žive siromašno i rado prihvate poziv čoveka koji je otišao za lakom zaradom u primorje, da slede njegov primer. On se zaposli u solani, a ona kao spremačica u nudističkom kampu.
  Lepota poroka

  Tradicionalno vaspitana, užasava se nad golotinjom, naročito kad posprema apartman dvoje mladih stranaca koje zabavlja njena zbunjenost. Uz njihov podsticaj, ona postepeno oslobađa tradicijom sputanu senzualnost.

  Uloge: Mira Furlan, Milutin Karadžić, Petar Božović, Mira Banjac… Režija: Živko Nikolić 

  BETMEN I ROBIN

  Od 22.00 Kako bi uništio sve stanovnike Gotama, zli Friz planira da zaledi ceo grad. U tome mu pomaže smrtonosna Ajvi, botaničarka kojoj biljke predstavljaju mnogo više od ljudi. Zavodljiva Ajvi uspeva da posvađa legendarnog Betmena i njegovog vernog pomoćnika Robina, pa izgleda da Gotamu zaista nema spasa. Međutim, dolazak neustrašive Betgrl pomiriće posvađane prijatelje i dinamični duo pretvoriti u trio protiv koga zlikovci nemaju nikakve šanse…

  Uloge: Arnold Švarceneger, Džordž Kluni, Uma Turman, Kris O’Donel Režija: Džoel Šumaher

  NEDELJA

  DENI KOLINS

  Od 20.05 na Radio-televiyiji Vojvodina. Deni Kolins je stari roker, koji je karijeru započeo sedamdesetih godina prošlog veka, i koji i dalje živi isti rokenrol život, uprkos godinama. Međutim, kada njegov menadžer otkrije 40 godina staro, nedostavljeno pismo, koje je Deniju napisao njegov idol, Džon Lenon, to će Denija naterati da sasvim promeni život.

  On će posvetiti život da iznova otkrije svoju porodicu, da pronađe pravu ljubav i da konačno započne drugi čin u predstavi svog života. Zasnovano na istinitoj priči o folk pevaču Stivu Tilstonu.

  Uloge: Al Paćino, Anet Bening , Dženifer Garner, Bobi Kanavale, Kristofer Plamer 

  KRALJ ARTUR

  Od 21.00 na tv O2. Rimskom Carstvu preti propast, i većina rimskih trupa povlači se iz udaljenih kolonija, pa tako i Engleske. Međutim, na ostrvu i dalje zakon sprovodi nekoliko vitezova, koje pod rimskom prismotrom predvodi zapovednik Artur. Njihova prisilna petnaestogodišnja služba u rimskoj vojsci upravo se završava, ali pre nego što zasluže slobodu, vitezovi moraju da odrade poslednji zadatak i spasu rimskog sveštenika i njegovog sina od najezde Saksonaca sa severa. Spasavajući rimsku porodicu, Artur i njegovi vitezovi spasavaju i Ginevru, mladu britansku ratnicu koja se već godinama, pod vođstvom šamana Merlina, bori protiv Rimljana. U druženju s njom Artur će dovesti u pitanje svoje stavove…

  https://www.youtube.com/watch?v=CZL96F8Lhik

  Uloge: Klajv Oven, Stiven Dilejn, Kira Najtli Režija: Antoan Fukva

  400 DANA

  Od 23.50 na drugom programu RTS-a. Zatvoreni 400 dana, mentalno stanje posade počinje da se pogoršava kada izgube svu komunikaciju sa spoljnim svetom. Prisiljeni da izađu iz broda, oni otkrivaju da ta misija nije simulacija.

  Uloge: Brendon Rut, Dejn Kuk, Kejti Loc… Režija: Met Ostermen.

  Izvor: BIZLife

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE