Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lažirao smrt, uzeo milione i uživao…do sada

  Američki FBI nedavno je, nakon tri godine potere, uhvatio čoveka koji je još pre osam godina lažirao smrt, uzeo dva miliona dolara od osiguranja i godinama živeo kao kralj u Moldaviji.

  Za ovu prevaru saznali su 2013. godine, a optužnicu protiv Igora Vorotinova (54) podigli su dve godine kasnije.

  Iz američkog tužilaštva potvrđeno je da je Vorotinov prebačen iz Moldavije u Minesotu. Porodica Vorotinov skovala je opaki plan 2010. godine, kad je Igor uplatio polisu životnog osiguranja i pola godine kasnije se razveo od supruge Irine.

  Posle godinu dana, u moldavskom selu pronađeno je telo pored kojeg su bile putne isprave na ime Igora Vorotinova. Takođe, na podu je bio ključ njegove hotelske sobe.

  Moldavske vlasti pozvale su Irinu Vorotinovu da dođe na istok Evrope i identifikuje bivšeg supruga. Identifikacija je uspela i Irina se vratila u Sjedinjene Američke Države s urnom.

  Odmah nakon sahrane, Irina je otišla u osiguravajuću kuću, odakle je podigla dva miliona dolara, koji su joj pripali nakon Igorove smrti. Novac je prebačen na račune u Švajcarskoj i Moldaviji koji su bili na ime njihovog sina.

  U junu 2013. godine, u FBI je stigla dojava da u Moldaviji živi čovek koji je lažirao svoju smrt i uzeo novac od osiguranja. Amerikanci se nisu raspitivali kod porodice o čemu se radi nego su lukavo sačekali sina Alkona Vorotinova da stigne u Ameriku i već na aerodromu pretražili njegov računar. Vrlo brzo su naišli na sveže fotografije Alkona i njegovog oca.

  U sklopu istrage proverili su i pepeo koji se nalazio u urni i testiranjima zaključili da ne pripada Vorotinovu. Alkon je na kraju priznao da mu otac pod lažnim imenom živi u Moldaviji i Ukrajini. Prevarantska porodica mora osiguravajućoj kući vratiti više od dva miliona dolara, a Igor i Irina će u zatvor.

  Izvor: CdM

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE