Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turci će rekonstruisati put Novi Pazar – Tutin

  U Vladi Srbije danas je potpisan komercijalni ugovor za rekonstrukciju državnog puta Novi Pazar-Tutin sa turskom kompanijom „Tašjapi“. Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Miahajlović, predsednik kompanije „Tašjapi“ Emrulah Turanli i v.d. direktora „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

  „Danas započinjemo realizaciju prvog projekta sa turskom kompanijom Tašjapi, vrednog 24 miliona evra. Ugovor koji smo danas potpisali podrazumeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvodjenje radova, u dužini od 20,5 kilometara“, izjavila je Mihajlović.

  Ona je rekla da je nekoliko dokumenata prethodilo početku realizacije ovog projekta, pre svega Sporazum o saradnji u infrastrukturnim projektima između dve vlade, Memorandum o razumevanju o saradnji između Ministarstva i kompanije „Tašjapi“ iz maja ove godine i nedavno potpisan Okvirni sporazum između Vlade Srbije i kompanije „Tašjapi“.

  Mihajlović je istakla je da je rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin od izuzetnog značaja za više od 150.000 građana koji žive u ovom delu Srbije.

  „Prioritet je prevashodno bezbednost puteva, ali i stvaranje konekcija koje će omogućiti brži protok robe i ljudi. Verujem da će izvođač radova učiniti sve da građani dobiju kvalitetan i dobar put“, rekla je ona.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE