TS: Poreska uprava krije podatke o broju frilensera koji podležu porezu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TS: Poreska uprava krije podatke o broju frilensera koji podležu porezu

  Transparentnost Srbija (TS) saopštila je danas da je podnela žalbu Povereniku za slobodan pristup informacijama i zaštitu podataka o ličnosti zbog toga što Poreska uprava odbija da dostavi podatke o broju građana koji imaju obavezu podnošenja poreske prijave za rad na internetu (frilenseri).

  Poreska uprava nastavlja da krije podatke i da, bez osnova, odbija da dostavi informacije od javnog značaja, navodi se u saopštenju TS.

  Dodaje se da je “reč o svesnom pokušaju Poreske uprave da onemogući pristup informacijama sa obrazloženjem da je reč o zaštiti podataka jer je TS tražila samo statističke podatke koji se odnose na broj obveznika i kontrola koje je vršila Poreska uprava”.

  TS je navela da u ovom slučaju nisu ni traženi podaci za pojedine dužnike, već dokumenta koja sadrže informacije o tome koliko građana podleže obavezi podnošenja poreske prijave sa obračunatim porezom po osnovu zarade ostvarene pružanjem usluga i rada na internetu od 2015. godine do danas, po godinama.

  Traženi su, kako se navodi i podaci o zaradama, ostvarenim iz inostranstva, koliko je kontrola naplate poreza urađeno od 2015. do danas, po godinama, i koliko je pri tome utvrđeno nepravilnosti.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/ Milan Timotić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE