Wizz Air najavio otvaranje nove baze u Sarajevu i 9 novih linija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz Air najavio otvaranje nove baze u Sarajevu i 9 novih linija

  Wizz Air, najzelenija evropska aviokompanija sa najvećom stopom rasta, danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine.

  Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja. Mesta na novim letovima već se mogu rezervisati na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije aviokompanije po ceni već od 38,99 BAM/ 19,99 evra**.

  Wizz Air iz Bosne i Hercegovine leti još od maja 2013. godine kada je prvi avion poleteo iz Tuzle za Malmö. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika. Ovom ekspanzijom Wizz Air nastavlja porast svojih operacija u BiH za 50 posto, čime zadržava lidersku poziciju na tržištu. Avion Airbus A320 obavljaće letove na devet novih linija i to: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais sa ukupno više od 250.000 mesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini. Wizz Airova široka mreža podržaće bh. ekonomiju i povezati Sarajevo sa dugo očekivanim destinacijama.

  Wizz Air je aviokompanija sa investicijskim kreditnim rejtingom i flotom prosečne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu, Airbus A320 i Airbus A320neo. Wizz Airove emisije ugljendioksida su bile najniže među evropskim aviokompanijama u toku fiskalne 2019. godine (57,2 g/km po putniku). Uz to, ova aviokompanija ima najveći broj narudžbi najsavremenijih letelica iz porodice Airbus A320neo, njih 268, što će joj omogućiti da do 2030. godine dodatno smanji svoj ekološki otisak za 30 odsto po svakom putniku.

  Wizz Air je takođe uveo novu eru sanitarnih putovanja sa pojačanim higijenskim merama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade. Da biste pogledali novi Wizz Airov video o zdravlju i sigurnosti, kliknite ovde.

  Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu biti sigurni da će, ukoliko se okolnosti promene ili ukoliko žele promeniti datum putovanja, moći da rezervišu bilo koji WIZZ let po izboru. U ovim nesigurnim vremenima je važno da se smanji briga i da se osigura dodatni nivo zaštite putničkih rezervacija.

  Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, Andraš Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija Wizz Aira, je izjavio:

  „Nakon osam godina uspešnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, drago mi je što mogu da najavim našu drugu bosansku bazu u Sarajevu, jer vidimo potencijal i potražnju za jeftinim putovanjima u zemlji. Današnja najava je pokazatelj naše posvećenosti prisustvu u Bosni i Hercegovini i pružanju pristupačnijih prilika za putovanje, istovremeno se pridržavajući najviših standarda naših higijenskih protokola. Naši najsavremeniji avioni, kao i naše pojačane zaštitne mere osiguraće najbolje sanitarne uslove za putnike. Wizz Air upravlja najmlađom i ekonomski najefikasnijom flotom aviona s najmanjim ekološkim otiskom u Evropi. Uveren sam da će Wizz Air pozitivno uticati na ekonomski razvoj i rast turizma u Bosni i Hercegovini.“

  Nermin Zijadić, direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, je rekao:

  „Pre svega, moram istaći da smo veoma zadovoljni što je baš kompanija Wizz Air odlučila da uspostavi bazu na našem aerodromu, a verujem da je to vest koja će obradovati i brojne naše građane, kako zbog povoljnih cena karata, tako i zbog destinacija koje planira uvesti. Posebno je važno što će to biti destinacije na kojima živi naša brojna dijaspora. Ova značajna kompanija uspostavila je pre četiri godine liniju Budimpešta-Sarajevo, za koju je vladao veliki interes i zahvaljujući kojoj je veliki broj građana posetio prelepu prestonicu Mađarske, ali koja je omogućila i dolazak velikog broja turista u naš grad. Otvaranje baze u Sarajevu bilo bi veoma značajno za Aerodrom, ali i za celi turistički sektor. Kao što to obično biva, baza kompanije na jednom aerodromu znači generisanje većeg obima prometa. Sve to je veoma bitno, ne samo za Aerodrom Sarajevo, već i za kompletan turistički sektor u BiH i sve subjekte čiji rad i oporavak u narednom periodu u velikoj meri zavise od oporavka avioprometa u našoj zemlji.“

  Izvor: BIZlife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE