Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TREZOR VIŠE NE POSTOJI: RTS izbacio vrhunsku emisiju iz programa

  Radio-televizija Srbija rešila je da novu programsku šemu pravi bez emisije „Trezor“.

  Na Fejsbuku je objavljena poruka autorke emisije Bojane Andrić u kojoj piše da se poslednja emisija „Trezora“ emituje 16. juna.

  Ubrzo se pojavila i peticija Protiv ukidanja emisije Trezor.

  Bojana Andrić je za pregalački i kritički rad na očuvanju medijske baštine, dobila 2003. prestižnu Nagradu za kritiku „Duda Timotijević“ i 2008. Povelju Udruženja novinara Srbije.

  Pre dve godine dobila je i nagrada za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2015. godinu koju dodelјuje Fondacija “Tanja Petrović”.

  U obrazloženju žirija tada je pisalo: “U vremenu instant medijskih sadržaja, uspeha na brzinu, dominaciji estrade nad kulturom i umetnošću, u doba kiča i rialitija, još uvek postoje pojedinci koji odgovorno i posvećeno rade, koji vide i dalјe i šire i koji se ne predaju atmosferi sveopšte ravnodušnosti i beznađa. Nјih ne viđamo na naslovnim stranama, retko i u drugim rubrikama, oni rade istrajno i tiho, posvećeno i profesionalno. Bojana Andrić, čuvajući televizijsku arhivu od zaborava i nestanka, emisijom ‘Trezor’ predano i strasno, događaje i emisije stavlјa u istorijski i kulturni kontekst, uz informacije o autorima, komentare i svedočenja učesnika, ocene i analize eksperata, kao i delimičnu rekonstrukciju nesačuvanih emisija i serija. Zbog toga je ‘Trezor’ kultni i kapitalan projekat koji Bojana Andrić sa nesmanjenim entuzijazmom radi već skoro 15 godina, čime daje neizmeran doprinos afirmaciji kulture i umetnosti u medijima”.

  Još nije poznato zašto „Trezora“ više neće biti, ali evo da podsetimo RTS šta su napisali u opisu emisije na sajtu Javnog servisa.

  Definicija Trezora sa sajta vukajlija.com:

  „Trezor prikazuje materijale iz arhive RTB i predstavlja retku priliku da se u roku od jednog sata izređaju Branko Kockica, rudari, Tito, Solunci, Slovenci i Zoran Radmilović. Potpuno sumanuto i fascinantno“.

  Ili što bi rekao Radovan „ko…kulturu“.

  https://youtu.be/ohmx4X8Bads?t=45m36s

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE