Trend POSKUPLJENJA "zahvatio" i čačanske česme

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trend POSKUPLJENJA “zahvatio” i čačanske česme

  Voda sa gradskog vodovoda i upotreba kanalizacije u Čačku poskupeli su za 11,2 odsto, odlučili su većinom glasova odbornici gradske Skupštine.

  Dosadašanja cena vode sa upotrebom kanalizacije za domaćinstva iznosila je 65,5 dinara po kubnom metru, bez poreza na dodatnu vrednost (PDV), a sa poskupljenjem iznosiće 72, 8 dinara, bez PDV.

  Za ostale potrošače iz oblasti privrede i vanprivrede nova cena vode biće 82,7 dinara, a upotreba kanalizacije 28,7 dinara.

  Na godišnjem nivou Čačani će vodu sa upotrebom kanalizacije plaćati 300 dinara više.

  Prethodno povećanje cene vode sa upotrebom kanalizacije u Čačku bilo je u decembru 2019. godine, kada je poskupljenje iznosilo 7,9 odsto.

  Predsednik Skupštine Čačka Igor Trifunović rekao je novinarima da su na poskupljenje uticali povećani troškovi proizvodnje i povećanje cene rada.

  Trifunović je dodao da je Javno komunalno preduzeće Rzav iz Arilja, čiju vodu koristi i Čačak, poskupelo upotrebu vode za oko devet odsto, što je uslovilo i povećanje cene vode za Čačane, kao i da je po preporuci Vlade Srbije cena rada povećana od januara 2021. godine.

  Odbornik opozicione grupe građana “Čačak je naš” Dragan Bisenić ocenio je da poskupljenje vode u ovom trenutku nije opravdano sa socijalnog aspekta.

  On je dodao da bi “bilo primerenije” da je cena vode korigovana kada se okonča epidemija virusa korona.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE