Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Traži se rešenje: Kako motivisati lekare i sestre da rade u unutrašnjosti

  Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da će videti sa ekonomistima koliko pacijenata jedna zdravstvena stanica mora da ima da bi „bila isplativa“.

  Grujičić je za televiziju Prva izjavila i da se radi na tome „kako motivisati medicinske sestre i lekare da rade u unutrašnjosti“, i da „pacijent mora biti u centru zdravstvene zaštite, kako je svuda u svetu“.

  „Potrebno je formirati takve zdravstvene stanice, takve ambulante, da mogu brzo da rade dijagnostiku“, rekla je Grujičić.

  Ona je navela da nije zadovoljna stepenom zaštite podataka u digitalizaciji zdravstvenog sistema, kao i da „moraju biti uvezani kompjuteri koji se isključivo nalaze u zdravstvenim ustanovama“, a da lični podaci ne smeju biti dostupni ni samim pacijentima.

  Dodala je da „ne treba bežati od integracije privatne zdravstvene zaštite, koja ima sigurno mesto u čitavom sistemu“, ali da se to neće dogoditi dok ne bude dobro organizovana državna zdravstvena zaštita.

  Grujičić je kazala i da slede reforma zdravstvenog osiguranja i razgovori sa lekarima o tome „koliko jedan pacijent može da pije lekova dnevno“ da bi oni bili efikasni i kako bi bila racionalizovana potrošnja.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE