Traži se NAJ RADNIK, ali ne bilo kakav

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Traži se NAJ RADNIK, ali ne bilo kakav

  U susednoj Hrvatskoj pokrenuta je zanimljiva akcija u potrazi za najboljim radnikom, kojeg, kada ga “pronađu” i proglase, čeka i vredna nagrada.

  Kompanija Mazars Cinotti potpisuje se na hvale vrednu akciju u Hrvatskoj u sklopu svog novog projekta kojim traže naj radnika. Pobednik će biti izabran na osnovu objavljenog poziva za učestvovanje u projektu “Mali svetionik za velike ljude”.

  Pozvani su svi, što znači da direktori i vlasnici preduzeća mogu učestvovati kroz davanje podrške svojim zaposlenima, neki se mogu sami prijaviti, a drugi mogu prijaviti članove porodice ili kolege.

  Iz firme još poručuju da je cilj ovog projekta nagrada za naj radnika. Uz nagradu “dr. Dražen Glavaš”, koja nosi ime tog istaknutog hrišćanskog intelektualaca koji je bio glavni organizator The Global Leadership Samita u Hrvatskoj, pobednik će primiti i novčanu nagradu u iznosu od 40.000 kuna, odnosno oko 5.400 evra.

  “Ono što tražimo su Vaše priče o kolegama, porodici i prijateljima, koje nam pokazuju zašto Vi mislite da ta osoba dobro utiče na zajednicu, zašto predstavlja dodatnu vrednost za firmu u kojoj radi, zašto Vama ulepšava dan”, iznose iz ove kompanije.

  Kad je reč o tome šta je prelomilo da pokrenu ovaj projekat, kažu da je on rukovođen jednostavnom idejom: pokrenuti drugu perspektivu razmišljanja, za šta je nadahnuće stiglo iz pogleda na naše društvo.

  “Čini nam se da postoji veliki broj projekata koji se fokusiraju na nagrađivanje preduzeća ili radnika radi ostvarivanja profita. Za razliku od njih, ovaj projekat se usredsredio na vrednosti zaposlenih. U potrazi smo za pojedincima koji su jednostavnim gestovima, radom, poštenjem i lojalnošću pozitivno uticali na svet oko sebe, ali i kolege, podređene i nadređene, kupce.”

  Želimo skrenuti pozornost na sve radnike, bez obzira na njihov staž i branšu, koji se u svakodnevnom poslu posebno trude. Želimo pokazati da cenimo zaposlene i prave vrednosti i novčano nagraditi barem jednu osobu koja je svojim trudom dotakla druge”, stoji u informaciji.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE