Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tornado uništio Fajzerovu fabriku, SAD strahuju od nestašice lekova

  Kao posledica štete od tornada u velikoj Fajzerovoj fabrici u Sjedinjenim Američkim Državama moglo bi da bude nestašice nekih lekova u američkim bolnicama, ocenili su stručnjaci.

  Tornado je u sredu kod Roki Maunta u američkoj saveznoj državi Severnoj Karolini, odneo krov fabrike Fajzera koja proizvodi gotovo 25 odsto svih sterilnih lekova koji se daju u injekcijama, a koriste u američkim bolnicama, navela je kompanija Fajzer.

  Fajzer je naveo da su svi zaposleni bezbedno evakuisani i da su na broju, i da još procenjuje štetu.

  Fabrika u Severnoj Karolini proizvodi supstance za injekcije, kao što su lekovi koji se koriste u intravenoznim infuzijama ili koji se daju pod kožu ili u mišiće pacijenata.

  Proizvodi lekove za anesteziju, protiv infekcije koji tipično leče stvari kao što su gljivične infekcije, i lekove koji privremeno parališu mišiće, a oni se koriste pri operacijama i u jedinicama intenzivne nege za pacijente koji su na respiratorima, rekao je Majk Ganio koji nestašice lekova proučava u Američkom društvu za zdravstvo i sitsem apoteka.

  Ta fabrika ne proizvodi niti skladišti vakcinu protiv kovida ili lekove protiv njega Komrinati i Pakslovid.

  Fabrika obuhvata površinu od više od 24 fudbalskih terena i ima 22 proizvodne linije. Fajzer je naveo da u toj fabrici radi više od 2.000 ljudi.

  Oštećenje će verovatno dovesti do nekih dugoročnih nestašica dok Fajzer pomera proizvodnju na druge lokacije i popravlja tu fabriku, rekla je Erin Foks sa Univerziteta za zadravlje u saveznoj državi Juti.

  Nestašica lekova nije ograničena na bolnice, već može da utiče i na rutinske isporuke apotekama i lekarskim ambulantama.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE