Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Toma ostaje u Užičkoj

  U javnosti se često postavlja pitanje šta radi bivši predsednik države. Danas je više nego aktivan. Dok obavlja važne sastanke u Kini Nikolić ima puno razloga da se zadovoljan vrati kući.

  Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prisustvovao je prijemu koji je u čast otvaranja prvog sajma uvoza u Šangaju (China International Import Expo – CIIE), priredio predsednik Kine Si Đinping.

  Nikolić je, kako je saopštio njegov kabinet, „u veoma prijateljskom i srdačnom, dužem razgovoru“, zahvalio predsedniku Kine „na bezuslovnoj saradnji i pomoći koju pruža Srbiji“.

  Si Điping je istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i da Srbija može da računa na njegovu podršku koja će se manifestovati podrškom svakom zajedničnom projektu Kine i Srbije, navodi se u saopštenju.

  A dok se bivši predsenik druži sa prvim čovekom Kine u Srbiji ga čekaju lepe vesti. Uredbom Vlade rešeno je da mu bude dozvoljeno da  osta u vili na Dedinju.

  Vlada Srbije donela je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije, kojom se zgrada u Užičkoj ulici 23, određuje za boravak i reprezentativne potrebe predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom, Tomislava Nikolića, i prijem i boravak stranih gostiju Srbije u okviru te saradnje.

  Kako je objavljeno u Službenom glasniku, Uredba, koju je potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić, doneta je na sednici Vlade 2. novembra, a na osnovu člana 57. stav 2. Zakona o javnoj svojini i člana 42. stav 1. Zakona o Vladi.

  Kako se navodi, uredba će stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“, odnosno 10. novembra.

  Vila u Užičkoj 23 i njen stanar bili su predmet pisanja beogradske štampe i 2017. kada se pisalo da je Nikolić trebalo još odavno da napusti tu vilu jer je još 2014. doneta Uredba, koju je potpisao Aleksandar Vučić, po kojoj se određuje da vila u Užičkoj 23 bude isključivo kao „rezidencija predsednika Republike“, bez mogućnosti da neki drugi organ ili lice zatraži ovu vilu na korišćenje.

  Nikolić se ni, pisali su prošle godine mediji, skoro dva meseca po isteku mandata nije izjasnio kada će napustiti vilu na Dedinju i ustupiti je novom predsedniku, a kako Vučić nije izražavao želju da se u ovu vilu preseli po dolasku na funkciju, u medijima se spekulisalo da je to bio Nikolićev uslov da se ne kandiduje za predsednika.

  Izvor: agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE