Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tokom priprema Mundijala poginulo između 400 i 500 sezonskih radnika

  Između 400 i 500 sezonskih radnika izgubilo je život tokom radova na organizaciji Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, izjavio je katarski zvaničnik uključen u organizaciju prvenstva.

  „Procenjuje se da ih je oko 400, između 400 i 500. Nemam tačne brojke… Ali i jedna smrt je smrt previše“, rekao je generalni sekretar katarskog Vrhovnog komiteta za isporuku i nasleđe Hasan al-Tavadi britanskim medijima.

  Vrhovni komitet bio je zadužen za izgradnju stadiona i druge infrastrukture od kada je Katar dobio da bude domaćin prvenstva, a jedini podatak poznat do sada bio je da je 40 sezonskih radnika izgubilo život u periodu od 2014. do kraja 2021. godine.

  Prema podacima tog komiteta, 37 smrtnih slučajeva nije bilo direktno vezano za sam posao, poput srčanih udara, dok su se tri smrti dogodile van radnog mesta.

  Katar je bio na udaru aktivista za ljudska prava, koji su tvrdili da sezonski radnici rade u lošim uslovima, na visokim pustinjskim temperaturama, kao i da su bili diskriminisani i da su imali problema sa isplatama i prekovremenim radom.

  Za Svetsko prvenstvo u Kataru izgrađeni su stadioni, metro linije i infrastruktura vredni 200 milijardi dolara.

  Izvor: 021

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE