Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Toyota (Pixabay)

  AUTO GIGANT smanjuje proizvodnju: Nestašica „drma“ i njih

  Tojota (Toyota) je zbog nestašice poluprovodnika smanjila proizvodnju širom sveta za desetine hiljada automobila.

  Globalni plan proizvodnje u junu je oko 850.000 vozila, od čega je 250.000 u Japanu i 600.000 u inostranstvu, prenose mediji.

  Prosečni globalni proizvodni plan kompanije Tojota od juna do avgusta iznosi oko 850.000 vozila i 9,7 miliona u celom periodu fiskalne 2023. godine.

  Otežana proizvodnja

  Nedostatak poluprovodnika, širenje covida 19 i drugi faktori su otežali proizvodnju, navodi se u saopštenju kompanije. Sa slilnim problemima suočena je gotovo cela autoindustrija.

  Osim toga japanski automobilski div je najavio dodatnu obustavu na domaćim fabričkim linijama zbog nestašice snabdevanja izazvane zaključavanjem zbog covida 19 u Šangaju.

  Dodatna obustava trajaće do pet dana, između 25. maja i 3. juna, na 16 proizvodnih linija u 10 fabričkih postrojenja.

  Koji sve problemi muče automobilsku industriju?

  Porše je, inače, prva kompanija koja je najavila da će prekinuti proizvodnju svih modela automobila.

  Zbog eskalacije sukoba u Ukrajini, nemačka autoindustrija je pod dodatnim iskušenjima. Nakon krize uzrokovane nestašicom čipova, novonastala situacija u Ukrajini u potpunosti je narušila snabdevanje delovima.

  Posebno je pogođena Volkswagen grupa, koja je zbog nestašice delova već krenula sa obustavama u proizvodnji pojedinih delova, pa i modela automobila.

  Dok Opel odlazi iz Rusije, a Chevrolet je najavio povlačenje, Ford i Volkswagen nastavljaju svoj investicioni program na ruskom tržištu, objavili su mediji prošlog meseca.

  Ford i Volkswagen nastavljaju svoj investicioni program na ruskom tržištu, dok Hyundai, Toyota i Nissan najavljuju razvoj svojih fabrika u Sankt Peterburgu.

  Volksvwagen Group Rus u Kalugi proizvodi 225.000 automobila godišnje. Iz Forda su poručili lansiranje novih modela i otvaranje fabrike motora.

  Iz Hyundaija su saopštili da je sve uobičajeno. U fabrici u Sankt Peterburgu proizvode se Hyundai solaris i Kia rio. Kompanija je prošle godine proizvela 230.000 vozila.

  Tojota je potvrdila planove za proširenje kapaciteta pogona u Sankt Peterburgu. Do kraja ove godine kapacitet će biti udvostručen, sa sadašnjih 50.000 na 100.000 automobila godišnje.

   

  PRVA KOMPANIJA potpuno prekida proizvodnju zbog situacije u Ukrajini

  Izvor: Seebiz, agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE