Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  To se zove podsticaj: „INJEKCIJA“ za privredu od 120 mlrd. EUR

  Japanska vlada usvojila je paket fiskalnih mera u vrednosti od 121 milijardu dolara, kako bi podstakla slab privredni rast.

  Tokio želi „15-mesečnim budžetom“ da sprečiti slabljenje potražnje zbog nedavnog podizanja stope PDV, posustajanje ekonomskog rasta pod uticajem međunarodnih trgovinskih sporova i očekivano usporavanje aktivnosti nakon Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara, koje će se naredne godine održati u Tokiju.

  Cilj je da se oživi privreda podsticanjem bezgotovinskog plaćanja i boljom spremnošću države za eventualne prirodne katastrofe.

  Mere uključuju i finansiranje obnove područja opustošenih tajfunima.

  Vlada je „sastavila snažan paket“ kako bi omogućila uspešnije prevladavanje rizika privrednog pada, rekao je premijer Šinzo Abe na sastanku s vladinim zvaničnicima i zastupnicima vladajuće stranke.

  Japanska ekonomija porasla je u od jula do septembra „mršavih“ 0,2 posto zbog slabe lične potrošnje. To znači da su Japanci pokazali nesklonost potrošnji i pre podizanja stope PDV sa osam na deset posto, verovatno i zbog stagnacije plata.

  Japanska centralna banka snizila je u oktobru procenu rasta u tekućoj finansijskoj godini koja završava u martu 2020. za 0,1 procentni bod, na 0,6 posto.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE