Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tiodorović najavio: Stiže nam još zarazniji DELTA PLUS soj

  Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba, izjavio je da produženi raspust može da pomogne u obuzdavanju epidemije, ali da nas čekaju još dve opasnosti.

  Rekao je da će podaci koji će danas biti objavljeni biti zabrinjavajući.

  Kad je govorio o dve opasnosti, rekao je da su to mnogo zarazniji delta plus soj, koji je već stigao u Hrvatsku i koji će stići u Srbiju, ali i pojava sezonskog gripa. On je podsetio da je medicinski štab i ranije tražio da se produži jesenji raspust, jer se deca zaražavaju pre svega u porodici i kontaktima van škole, ali ga onda u školi brzo prenesu.

  Uskoro možemo očekivati još zarazniji soj

  „Kao što vidite, delta soj je veoma zarazan, a uskoro će nam doći i delta plus soj, zarazniji i od ovog“, rekao je on za TV Prva i dodao:

  „Podaci koji će danas biti objavljeni, videćete, biće veoma zabrinjavajući. Ovo je najteža epidemija koja je zabeležena i u svetu i kod nas, rekao je on i dodao da želi da istakne da sve mere koje postoje moraju striktno da se poštuju.

  Takođe je najavio i šta će biti tema sledeće sednice Kriznog štaba.

  Takođe opasnost i sezonski grip

  „Na sledećoj sednici procenjivaćemo i pojavu sezonskog gripa, a znate da kada je grip u pitanju, da su deca ta koja ga lakše raznose. Ovo što ću reći biće deprimirajuće, a znate da sam ja uvek bio optimista. U junu sam govorio da postoje dva scenarija. Jedan je da moraju da se strogo poštuju mere i da ide kažnjavanje. Taj scenario je propao, a ostao ovaj drugi, masovno razboljevanje“.

  Prema njegovim rečima, po tom scenariju će se zaražavati i vakcinisane osobe samo što će virus podneti lakše.

  „Sve će trajati dok se očigledno svi ne zaraze, a virus će na žalost, po tom scenariju, odneti mnoge žrtve. Opet imamo dva izbora, ili ćemo se uozbiljiti i pokušati da smirimo sitiaciju i dovedemo je u kontrolisanu ili neće biti dobro“, dodao je.

  Na pitanje da li ima pretpostavku u kom smeru će se onda situacija odvijati, ovaj član Kriznog štaba kaže da više nije optimista kakav je bio. Jednostavno, rekao je on, broj preminulih je katastrofalan i više nema osobe koja nema u svom okruženju osobu koja nije obolela od koronavirusa.

  Rešenje je, ponovio je još jednom, u vakcinaciji stanovništva jer je, kako kaže, prema najnovijim podacima sada potrebno da obuhvat vakcinacijom bude 80 odsto.

  Izvor: TV Prva

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE