Tinejdžer traži 50.000 USD od Maska da prestane da prati njegov avion

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask mikročip

  Tinejdžer traži 50.000 USD od Maska da prestane da prati njegov avion

  Džek Svini (19), tinejdžer sa Floride, odbio je ponudu Ilona Maska od 5.000 dolara da prestane da prati putanju njegovog privatnog aviona i zatražio 50.000 dolara za to kako bi platio školarinu ili kupio Teslin automobil.

  Naime, ovaj 19. godišnji student je napravio Twitter nalog koji automatski prati letove poznatih ličnosti, uključujući i Ilona Maska, koji mu je ponudio 5.000 dolara da ugasi “njegov” nalog.

  Svini je razvio bota koji nadzire letove milijarderovog aviona, a podatke o tome postavlja na Tviter.

  Tinejdžer je razvio nekoliko naloga na kojima se prate putovanja ljudi iz tehnološkog sveta, poput Bila Gejtsa ili Džefa Bezosa.

  “Možeš li ovo da skineš? To je bezbednosni rizik”, pitao je Ranije Mask ovog mladog čoveka i ponudio mu 5.000 dolara kako bi prestao da se bavi tim aktivnostima.

  Mask je naveo da ne želi da “ludi ljudi” prate njegove letove.

   


  Međutim, mladić je rekao da ta cifra nije dovoljna i da početna ponuda neće zameniti „zabavu“ koju je imao radeći na botu.

  Mladić traži više novca, Mask se ne oglašava

  Zatražio je  50.000 dolara objasnivši da bi taj novac mogao da iskoristi za plaćanje školarine za koledž i možda za kupovinu Teslinog automobila.

  Ipak, Mask je rekao da smatra da se to “ne čini dobrim rešenjem” i da će razmisliti o tome, ali dalje komunkacije nije bilo.

  Mediji prenose da se čini da Mask nema nikakvog interesa da pregovara sa Svinijem I da je  izvršni direktor Tesle primenio je neke od tehničkih saveta koje mu je Svini dao kako bi njegov avion bilo teže pratiti.

  Otkrio mu savet za blokiranje praćenja

  Kako prenosi CNN, Svini je Masku ponudio i jedan tehnički savet otkrivši mu program za blokiranje koji može da koristi kako drugi ne bi pratili njegove letove.

  Međutim, Svini je potvrdio da, iako se čini da je Mask počeo da koristi program za blokiranje, on i dalje može da ga prati, “samo na malo komplikovaniji način”.

  Tinejdžer je rekao da je obožavalac kompanije “Spejs iks” još od prvog lansiranja rakete “falkon” 2018. godine.

  Njegov otac radi za avio-kompaniju, što je dodatno produbilo mladićevo interesovanje za avijaciju.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE