Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Threads (Screenshot)

  Threads blokirao pretragu o Covidu: Ove 4 ključne reči ne prikazuje

  Threads, društvena mreža kompanije Meta, našla se u fokusu javnosti zbog blokiranja pretraga za „korona virus“, „Covid“ i druge upite u vezi sa pandemijom.

  Odluka tehnološkog giganta da blokira pretrage u vezi sa korona virusom na svojim uslugama dolazi u trenutku kada se Sjedinjene Države suočavaju sa porastom hospitalizacija zbog Covida-19, prema podacima CDC-a, i više od tri godine nakon globalne pandemije.

  Bez rezultata za ključne reči privremeno

  Portparol kompanije Meta rekao je za CNN da je kompanija upravo počela da uvodi pretragu ključnih reči za Threads u dodatne zemlje prošle nedelje.

  „Funkcija pretrage privremeno ne daje rezultate za ključne reči koje mogu da prikazuju potencijalno osetljiv sadržaj. Ljudi će moći da pretražuju ključne reči kao što je „Covid“ u budućim ažuriranjima kada budemo sigurni u kvalitet rezultata“, dodaje se u saopštenju.

  Covid, nove mere

  Covid, Threads (Pixabay)

  Od ponedeljka, pretraga u aplikaciji Threads koje je sproveo CNN za „korona virus“, „Covid“ i „Covid-19“ dala je praznu stranicu sa tekstom: „Nema rezultata“.

  Pretraga za reč „vakcina“ takođe nije dala rezultate. Unošenje bilo kog od ovih upita u aplikaciju Threads, međutim, nudi vezu koja upućuje korisnike na veb lokaciju CDC-a o Covidu-19 ili vakcinaciji, u zavisnosti od pretrage.

  Meta nije otkrila koje druge pretrage ključnih reči trenutno ne daju rezultate.

  Meta

  Meta (Beta/AP)

  Ograničenja Threads-a

  Metin Facebook i druge platforme društvenih medija suočili su se sa kontroverzom u ranom delu pandemije zbog očiglednog širenja dezinformacija povezanih sa Covidom-19.

  Meta je zvanično pokrenula Threads početkom jula, a aplikacija je brzo dobila više od 100 miliona registracija u prvoj nedelji nakon višemesečnog haosa na Tviteru, koji je sada poznat kao X. Ali veliki deo buke je donekle prestao u nedeljama koje su usledile pošto su korisnici shvatili da platforma još uvek nema mnoge funkcije koje su X učinile popularnim među korisnicima.

  Threads je objavio svoju veoma traženu veb verziju krajem prošlog meseca, a pretragu ključnih reči pre otprilike nedelju dana. Ali trenutna ograničenja u vezi sa njegovom funkcijom pretraživanja naglašavaju kako platforma još uvek ima neke prepreke koje treba da reši pre nego što može u potpunosti da izmeni iskustvo pretrage i angažovanja u realnom vremenu na koje su se korisnici društvenih medija oslanjali na Twitter-u.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot, Pixabay, Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE