Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tenisu se može, jer nije potpisan ugovor

  Коmisija za davanje saglasnosti za investicione planove prihvatila je zahtev kompanije Tenis za odlaganje prve investicije u Srbiji zbog toga što ugovor sa tom kompanijom nije ni potpisan već je podnet samo investicioni plan, navelo je Ministarstvo poljoprivrede.

  Zahtev nemačke kompanije Tenis za odlaganje investicije u osnivanje farme svinja i gradnji klanice kod Kikinde primila je Коmisija za davanje saglasnosti za investicione planove i postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta i predlog da bude prihvaćen prosledila gradu Kikindi na odlučivanje, naveli su za Betu u Ministarstvu.
  [preporucene_vesti ids=“310983″]

  Kako je objašnjeno, državno zemljište na teritoriji grada Kikinde koje je trebalo da zakupi Tenis, redovno se izdaje poljoprivrednicima na licitaciji do početka realizacije investicije.

  Po ranijim najavama Tenis je u još u novembru 2017. trebalo da počne da gradi farme svinja i klanicu kod Zrenjanina i Kikinde. Tenisu je na 30 godina odobren zakup 2.420 hektara zemlje u opštini Zrenjanin i 2.544 hektara kod Kikinde.

  Prema memorandumu o razumevanju koji je Tenis potpisao sa Vladom Srbije, ta kompanija je bila zainteresovana za izgradnju 20 farmi svinja u Srbiji.

  Izvor: Beta, N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE