Sve više gradova u BiH razmatra NERADNU nedelju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Supermarket

  Sve više gradova u BiH razmatra NERADNU nedelju

  Radnici u trgovini i uslužnim delatnostima godinama su među najmanje plaćenima, a i među retkima koji moraju da rade i vikendima i praznicima. Međutim, deluje kao da se u poslednje vreme stanje polako menja.

  Pojedini trgovci poslednje dve-tri godine počeli su da zatvaraju svoje radnje za praznike, a u nekim delovima BiH uvodi se i praksa neradne nedelje.

  Neki od gradova i opština koji su do sada odlučili da trgovcima daju slobodnu nedelju su Bijeljina, Livno, Sanski Most, Zvornik, Kiseljak, a početkom ove sedmice održana je javna rasprava o Nacrtu odluke o radnom vremenu nedeljom prodajnih i ugostiteljskih objekata i obrta na području opštine Novi Travnik.

  Cilj ovih odluka, kako je istaknuto, je zaštititi radnike i omogućiti im da slobodno vreme koriste za odmor i u krugu porodice.

  “Imali smo niz sastanaka i potpisali smo brojne memorandume o saradnji s načelnicima opština u Federaciji BiH, a u prošloj godini imali smo veoma konstruktivan sastanak i s gradonačelnikom Bijeljine o ovoj temi.”

  Mi ćemo nastaviti sarađivati s lokalnim nivoom vlasti i u ovoj godini i smatramo da svi oni koji donesu ovakve hrabre odluke i odupru se zaista velikim pritiscima koje imaju zaslužuju podršku i sindikata i radnika, ali i javnosti, kazala je za Klix.ba Mersiha Beširović, predsednica Sindikata radnika trgovine i uslužnih delatnosti u BiH.

  Beširović je rekla i da sindikat direktno sarađuje s lokalnim nivoom vlasti kako bi poboljšali uslove rada trgovaca.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE