Fijat poziva kragujevačke radnike u Slovačku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijat

  Fijat poziva kragujevačke radnike u Slovačku

  Kompanija Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija u Kragujevcu poziva radnike da se izjasne o odlasku na rad u Slovačku u trajanju od 90 dana, a Samostalni sindikat fabrike ističe da to izjašnjavanje mora da bude na dobrovoljnoj osnovi.

  Predsednik sindikata Saša Đorđević rekao je da su od poslodavca obavešteni da su u odnosu na ponudu iz prošle godine poboljšani uslovi za odlazak na privremeni rad Fijatovu kompaniju u Slovačkoj.

  “Prema našem saznanju, umesto 12 meseci nova ponuda za privremeni rad je tri meseca, povećana je zarada za naše radnike, poslodavac plaća putne troškove odlaska i povratka, smeštaj, kao i put i povratak kući jednom u mesec dana”, rekao je Đorđević.

  On je podsetio da je iz FCA u Kragujevcu na rad u Slovačku prošle godine otišla samo jedna grupa od deset radnika, budući da je odziv bio vrlo slab.

  Prema njegovim rečima, ovoga puta poslodavac je najpre planirao da u Slovačku pošalje tim lidere iz kragujevačke fabrike, ali je bilo loše interesovanje.

  Đorđević je kazao da fabrika u Slovačkoj, koja proizvodi “pežo 307” i “citroen C3”, ima posla ali da joj nedostaju radnici.

  “Tokom popodneva u petak su iz FCA pozivali proizvodne radnike telefonom i obaveštavali ih o ponudi za privremeni rad”, rekao je Đorđević i ocenio da ima interesovanja budući da su sada uslovi bolji nego lane.

  Đorđević je rekao da je novi poziv FCA na odlazak radnika u Slovačku otvorio ključna pitanja vezana za budućnost fabrike u Kragujevcu.

  “Zbog ove situacije tražimo razgovor sa poslovodstvom FCA u Kragujevcu da nam konačno saopšti planove poslovanja, kako bi radnici znali šta ih očekuje u 2022. godini”, rekao je Đorđević.

  Podsetio je i na ranije objave u medijima da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da se očekuju “dobre vesti” u vezi sa poslovanjem Fijata u Kragujevcu.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE