Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sve o restoranu

    Sve o prvom restoranu Džejmija Olivera koji je otvoren u Beogradu na vodi

    Za mnoge ljubitelje hrane i kuvanja prvi susret sa kreativnim kombinovanjem namirnica, mimo listanja stranica starih kuvara Steve Karapandže, bile su emisije čuvenog Džejmija Olivera. Način na koji je pred TV kamerama stvarao magiju postavio je osnov za sve sledeće emisije ovog formata, a nedavno je u Beogradu na vodi otvoren prvi restoran po njegovoj licenci „Jamie’s Italian“. Donosimo vam sve o restoranu Džejmija Olivera. 

    Ovaj restoran izdvaja se po veoma autentičnoj italijanskoj kuhinji sa pečatom Džejmija Olivera.

    “Njegov uticaj je očigledan u svakom aspektu restorana, od pažljivo osmišljenog menija do opremanja enterijera. Meni je ispunjen klasičnim italijanskim jelima koja su reinterpretirana Oliverovom kreativnošću, obećavajući jedinstveno kulinarsko iskustvo koje kombinuje domaće ukuse sa međunarodnim kvalitetom. Osim po jedinstvenom i odličnom ukusu svakog zalogaja, težimo da se izdvojimo i najvišim standardima usluge u čemu verujemo i da uspevamo, budući da je restoran gotovo potpuno bukiran u naredne dve nedelje”, kažu za BIZLife iz Jamie’s Italian restorana.

    Pečat Džejmija Olivera

    Objašnjavaju da je Oliver igrao ključnu ulogu u svakom koraku razvoja restorana u Beogradu.

    “Njegova filozofija i posvećenost visokokvalitetnoj, održivoj i nutritivnoj hrani duboko su ukorenjene u radu restorana. Njegov tim je direktno uključen u dizajn menija, odabir sastojaka i obuku kuhinjskog osoblja, osiguravajući da svako jelo odražava njegovu strast prema italijanskoj kuhinji i posvećenost izvrsnosti”, kažu naši sagivornici.

    Ko je šef kuhinje?

    Jela u restoranu potpisuje Jovan Đelić, šef kihinje sa višegodišnjim iskustvom, koji ne samo da je pažljivo odabran, već i obučen u skladu sa visokim standardima tima Džejmija Olivera.

    “Naš šef kuhinje od prvog dana razumeo je Oliverovu kulinarsku filozofiju, osiguravajući da svako jelo zadovolji očekivanja i standarde koje Jamie’s Italian postavlja u svojim restoranima širom sveta”, kažu iz restorana za BIZLife.

    A meni?

    Na meniju se nalaze brojne opcije, uključujući raznovrsne pizze, poput „Marinara“ i „San Daniele“, pa sve do ručno rađenih pasta kao što su ravioli sa tartufima.

    Glavna jela obuhvataju izbor poput bifteka sa puterom od tartufa, dok su deserti među kojima su panakota sa pistaćima i „Amalfi čizkejk“ dizajnirani da zadovolje ljubitelje slatkiša, nudeći pravi italijanski gastronomski doživljaj.

    Enterijer koji stvara pravu atmosferu

    Mnogo truda uloženo je u dizajn restorana.

    “Najveći izazov zapravo bio je približiti brend lokalnom gostu koji italijanski restoran percipira kroz toplinu i gostoljubivost klasičane italijanske tratorije. Stoga smo kroz pažljivu upotrebu toplih boja, materijala i tekstura težili spajanju italijanskog stila s našim balkanskim temperamentom”, objašnjavaju iz Jamie’s Italian restorana.

    Tople zemljane boje poput smeđe, terakote, maslinasto zelene i nijanse peska ne samo što garantuju osećaj udobnosti i elegancije, već doprinose i stvaranju prijatne atmosfere i naglašavaju prirodni šarm prostora.

    “Veliku pažnju smo posvetili osvetljenju, kako bi restoran pružao različite ambijente tokom dana i noći. Dnevna svetlost je maksimalno iskorišćena da naglasi prirodnost materijala i boja, dok veštačko osvetljenje u večernjim satima stvara toplu, intimnu atmosferu koja poziva na uživanje u hrani i druženju. Čitav enterijer potpisuje Jelena Stanojević ispred arhitektonskog studija SOHO”, kažu.

     

    Izvor: BIZLife/Gorica Mitrović

    Foto: Jamie’s Italian

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE