Švajcarci ZA testiranje nad životinjama i PROTIV reklamiranja cigareta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Švajcarci ZA testiranje nad životinjama i PROTIV reklamiranja cigareta

  Švajcarci na referendumu nisu podržali zabranu eksperimentisanja i testiranja nad životinjama tokom medicinskih i naučnih istraživanja.

  Na referendumu održanom u nedelju predlog zabrane je podržalo 21 odsto glasača, dok je 79 procenata bilo protiv.

  Oni koji su podržali zabranu su ukazivali da je reč o neetičnim testiranjima i istraživanjima. Protivnici zabrane, među kojima je i uticajna farmaceutska industrija, isticali su da će zabrana imati negativne ekonomske posledice.

  Švajcarska bi bila prva država na svetu da je podržana ova zabrana.

  Na referendumu, građani Švicarske su podržali uvođenje restriktivnijih pravila za reklamiranje cigareta. To je bila odluka 57 odsto glasača, a to će značiti zabranu reklamiranja u novinama, bioskopima, na internetu, različitim javnim događajima i bilbordima.

  Švajcarci su odbili i dva predloga vlasti, a to su da se ukine porez od jedan odsto na vlasnički kapital, te da država sa 163 miliona dolara pomogne rad lokalnih listova i radio stanica, a kojima preti zatvaranje.

  Ukidanju poreza se usprotivilo 63 odsto građana, dok je 37 odsto bilo za. Davanju finansijske pomoći spomenutim medijima usprotivilo se 55 procenata glasača, prenosi Rojters.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE