Švajcarci ne odustaju od somborskih akumulatora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Švajcarci ne odustaju od somborskih akumulatora

  Švajcarska kompanija Batagon internacional ne odustaje od kupovine Fabrike akumulatora Sombor (FAS) i u trećoj ponudi za ovu firmu, sa poznatim brendom “Blek hors” povećali su cenu na 5.050.000 evra.

  Stečajni upravnik u FAS Predrag Ljubović kaže da je novu ponudu uputio Odboru poverilaca na razmatranje. Mislim da je ovo pozitivan razvoj situacije i da je krajnje vreme da Odbor poverilaca prihvati ponudu, rekao je Ljubović za Novosti.

  Prva ponuda Batagona za imovinu FAS iznosila je 3,5 miliona evra, a nakon odbijanja Odbora poverilaca, početkom avgusta, ponuda je “popravljena” za milion evra. I tu “bogatiju” ponudu od 4,5 miliona evra je odbio Odbor poverilaca.

  Inače, procenjena vrednost proizvođača akumulatora je 24,57 miliona evra. Ponuđena cena je manja od polovine procenjene vrednosti, pa je Odbor poverilaca procenio da je to mala cena.

  Odbor poverilaca čine predstavnici Svetske banke kao najvećeg poverioca, Komercijalne banke, Hal banke, Mediolanum investa, koji je otkupio potraživanja Banke Inteza, kao i predstavnik oko 800 bivših radnika.

  Fabrika akumulatora Sombor je od 2006. poslovala u sastavu Farmakoma MB vlasnika Miroslava Bogićevića, a 2015. godine zbog finansijke blokade od 36 miliona evra proglašen je stečaj.

  Predstavnik švajcarskog Batagona Dalibor Matić je prilikom otvaranja ponude izjavio da ukoliko im poverioci odbore kupovinu fabrike, novi vlasnici planiraju da u nju ulože milion evra. I to već u prvom kvartalu naredne godine.

  Fabrika bi prvenstveno proizvodila za tržišta Rusije, Nemačke, Švajcarske, Italije i Francuske. Za početak bi angažovali 450-500 radnika, a kasnije bi došli do kapaciteta od 800 zaposlenih, rekao je Matić.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mao

   Radi se o tome da Miroslav Bogicevic kupuje Fabriku akumulatora sa nekim bizarnim likovima iz Svajcarske, gde inace verovatno drzi svoj prevarom steceni novac. Bogicevic je nasao njih da se sto bolje prikrije, ali ovo je smesno. Covek koji istupa ispred Batagona je bio u zatvoru zbog malverzacija sa kreditima u Svajcarskoj. Samo takvi hoce da sad bilo sta rade sa Bogicevicem, covekom koji je unistio zivote mnogih, prevarivsi ih na organizovan nacin, sve zajedno sa licima koji su bili viskopozicionirani u sadasnjoj i bivsoj vlasti. Sve ce se obelodaniti brze nego sto iko ocekuje, a posledice ce biti potpuno neocekivane po sve Bogiceviceve jatake i one koje je imao na platnom spisku sve ove godine.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE