SVAĐA ministara: Mihajlović "pecnula" Momirovića, on joj propisno uzvratio

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SVAĐA ministara: Mihajlović “pecnula” Momirovića, on joj propisno uzvratio

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović kaže da je vrlo ponosna na stotine kilometara autoputeva koje je uradila dok je bila na čelu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktura, a da sada kasne neki infarstrukturni projekti.

  “Stvari u saobraćaju i infrastrukturi su se nastavile i to je dobro. Možda mogu da idu malo bolje. Neke stvari tu kasne”, kazala je ona za TV K1.

  Upitana što kasne, ona je poručila da bi sve bilo završeno ranije da je ona ministar.

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović je, reagujući na te kritike, rekao da izjava Zorane Mihajlović sadrži nekoliko sistemskih nelogičnosti.

  “Poslednji put kad sam prolazio pored njenog kabineta, nisam primetio na tabli da piše predsednik Vlade ili predsednik Republike, pa se onda pitam sa kojim autoritetom i idejom ona dovodi u pitanje rokove i dinamiku koje je postavio pre svega predsednik Republike, predsednica Vlade i ja kao resorni ministar”, rekao je Momirović novinarima u Svilajncu.

  Dodao je da se trenutno izvodi mnogo projekata i da nema kašnjenja ni na jednom.

  “Poštovana koleginica po drugi put vodi Ministarstvo energetike, kao ponavljač, i mogu samo da joj poručim ono što sam joj poručio na sednici Vlade, da bi trebalo pod hitno da uvede red u svoj resor, jer ako to ona ne uradi moraće neko umesto nje. A za sve drugo, mislim da je pravo mesto i vreme sednica Vlade”, rekao je Momirović.

  Momirović već jednom “pomenuo” Zoranu Mihajlović

  Ovo nije prvi put da ova dva ministra pominju jedan drugog. Naime, ministar Momirović je oštro, i reklo bi se, s pravom reagovao nakon što je bivši v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić optužio ministarku Mihajlović da je ona zapravo ta koja “šteti elektroenergetski sektor Srbije i pritom radi za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere”.

  Ministar Momirović je reagovao izjavom da se svi osetljivi podaci sa više oznaka tajnosti u Vladi Srbije dobijaju isključivo na papiru i ne iznose se iz nje.

  “Ako je to zaista iskreno, teško mi je da bilo šta kažem zato što su to jako ozbiljne optužbe, to je skandal i to svakako treba biti ispitano”, kazao je Momirović.

  “Prijava protiv Grčića, ostali neka traže drugi posao”

  Izvor: Beta, BIZlife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE