Šumarice: (Ne)primereno mesto za fotografisanje mladenaca?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šumarice: (Ne)primereno mesto za fotografisanje mladenaca?

  I ovog vikenda se (baš kao i svakog prethodnog) okretalo – rađalo, umiralo, slavilo, tugovalo. Da, sve su to normalni ciklusi, sve se prepliće i to su uobičajeni zakoni prirode i života po kojima bivstvujemo. Ipak, ponekad te zakone, čini se, poremetimo i preteramo.

  Obrevši se u Kragujevcu, postah očevidac neobične scene, koja je mene lično šokirala i isprovocirala dovoljno da o tome pišem, a vi sami donesite sud i zaključite. Nažalost, Kragujevac prepoznajemo po Šumaricama, velikom stradanju i streljanju na hiljade nedužnih, među kojima je bilo i dece. U školama smo učili “Krvavu bajku”… Rešila sam da obiđem Muzej “21. oktobar”, posvećen žrtvama, mesto koje svime odiše i podseća na taj brutalni zločin iz Drugog svetskog rata. Njihove lične stvari, poruke koje su svojim najbližima poslali neposredno pre pogubljenja…

  Dok sam još bila pod utiskom i vlažnih očiju, na samom izlasku iz muzeja dočekali su me mladenci koji su uz osmeh pozirali, fotografisali se i snimali.  Zbunjena, pitala sam se da li treba da sačekam da završe “sešn” da bih prošla, začuh glas žene koja radi u muzeju: “Ma, slobodno prođite. Kažemo mi mladencima da to baš i nije primereno mesto, ali parovi opet dolaze da se ovde fotografišu”. Prošla sam i prekinula ih. Ispratilo me je pitanje kamermana: da li sam baš morala sad tuda da prođem? Mladencima, ipak, poželeh sreću i uzvratih pitanjem da li su morali baš tu da se slikaju?  Odgovor nisam dobila. Foto sešn je nastavljen…

  Neki zlobnici će reći da su Šumarice logičan izbor za fotografisanje mladenaca, pošto mu i venčanje dođe neka vrsta odlaska na streljanje. Eto, ja nisam pametna, vi procenite.

  Na samom početku proteklog vikenda, u petak, jedna loša vest potresla je brojne ljubitelje fudbala u Srbiji. “Orolovi” su izgubili 1:2 utakmicu Svetskog prvenstva protiv Albanije. Ups, oprostite, Švajcarske. Džaka i Šaćiri Švajcarci kosovsko-albanskog porekla postaše glavna tema nakon što su golove proslavljali rukama pokazujući albanski nacionalni simbol – dvoglavog orla. Da, srpski reprezentativci se zovu “Orlovi”, a orao druge nacionalnosti je napravio dar-mar. Ko će to razumeti, ko će više pohvatati sve apsurde sa ovih naših prostora. Možda je Srbija rezultatski izgubila ovu utakmicu, ali, sudeći po reakcijama i tonu koji je poprimio ovaj meč, najveći gubitnik je sam fudbal, pošto je ostao u drugom planu.

  I dok čekamo sredu i šansu da u utakmici protiv Brazila zalečimo rane… Srećan ponedeljak, svima koji slave!

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: Bojana Milovanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE