Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Studentima ekonomije i diploma Univerziteta u Londonu

  Ekonomski fakultet u Beogradu predstavio je prvu generaciju studenata koji će učiti po programu prestižne Londonske škole ekonomije (LSE) i po završetku studija dobiti dve diplome – Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Londonu.

  Kako je saopšteno, 30 studenata će učiti po istom programu i imati isti tretman kao i njihove kolege koje studiraju u Londonu a moći će i da pristupe onlajn resursima LSE za pripremu ispita.

  Studenti će imati 14 dvosemestralnih ispita za tri godine, slušati predavanja i polagati ispite na engleskom jeziku, i to u jednom ispitnom roku, a po završetku studija će dobiti dve diplome.

  Ambasador Velike Britanije Denis Kif istakao je da je LSE najbolje rangirana visokoškolska ustanova ekonomije i finansija u Evropi i da je taj studijski program „sjajna šansa za studente iz Srbije da unaprede znanja i profesionalne veštine, i pozitivan iskorak za ceo Beogradski univerzitet, na planu dalje internacionalizacije“.

  Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić rekao je da su obezbeđene i stipendije za 25 odsto studenata prve generacije.

  Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu jedan je od malobrojnih u Evropi koji je potpisao sporazum o saradnji s Londonskom školom ekonomije o realizaciji međunarodnog programa osnovnih studija „Ekonomija i finansije“, navodi se u saopštenju.

   

  Izvor: Beta

  Foto: www.ekof.bg.ac.rs

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE