Najbolja ideja za bezgotovinsko plaćanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najbolja ideja za bezgotovinsko plaćanje

  Ideja studenata Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda, okupljenih u tim “Contactless warriors” da sredstvo za plaćanje ne budu samo kartice i mobilni telefoni, već sve moguće vrste “gedžeta”, pa i satovi ili narukvice koji bi bili povezani sa računom putem novih tehnologija, proglašena je najboljom u finalu studentskog takmičenja Cashless Case Challenge 2017.

  Kroz programe skupljanja bodova mogli bi da ostvare značajne uštede i vide direktan benefit bezgotovinskog plaćanja dok bi država podstakla otvaranje digitalnih šaltera na mestima gde ih još nema – autobuske stanice, fakulteti…

  Ideja tima “Contactless warriors”, koji čine Marija Demirović, Jelena Popović i Aleksandar Đukanov, ocenjena je kao najbolja jer zadovoljava sve kriterijume.

  Ima široki obuhvat, sprovodiva je i održiva i istovremeno utiče na smanjenje gotovine u opticaju i sive ekonomije, a posebno doprinosi finansijskoj inkluziji mladih – saopštio je stručni žiri organizatora, u finalu koje je održano u prostorijama ICT Hub – Playground u Beogradu.

  Takmičenje Cashless Case Challenge 2017 deo je edukativne kampanje u Godini borbe protiv sive ekonomije.

  Drugo mesto pripalo je ekipi “S-gen” s beogradskog Ekonomskog fakulteta sa interesantnom aplikacijom usmerenom na studentsku populaciju, koja bi omogućila da u kafićima elektronski razmene i podele plaćanje računa.

  Na trećoj poziciji našao se tim “24h” sa beogradskog FON sa idejom za uvođenje eČitača kartica na zelenim pijacama koji su jeftiniji, mobilni i ne moraju da budu umreženi s kasom dok bi njihovu nabavku finansirao grad ili država.

  Od 6. novembra do 5. decembra na konkurs je prijavilo 16 tročlanih timova sa devet fakulteta širom Srbije. Glavna nagrada za prvoplasirani tim je plaćena stručna praksa za svakog člana u trajanju od šest meseci ukompaniji Mastercard, Societe Generale banci i NALED.

  Nagrada za sve članove tri prvoplasirana tima su tablet računari, promotivni i drugi pokloni, a nagradnim fondom predviđena je i promocija radova pet najboljih timova na sajtu uzmiracun.rs.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE