Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STRUJA I REJTING – Vučićevi ARGUMENTI za istorijski napredak Srbije

  Prvi put se dogodilo da je industrija pretekla po potrošnji struje građane, što pokazuje kako zemlja napreduje, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić koji najnoviju ocenu agencije Standard and Poor`s o kreditnom rejtingu vidi kao korak ka najvećem uspehu u istoriji.

  Vučić je tokom posete Doljevcu izneo je podatak da je po prvi put industrija pretekla po potrošnji struje građane, što pokazuje kako zemlja napreduje.

  „Do sada je dve trećine potrošnje struje otpadalo na građane, a danas industrija sa više od 50 odsto pretekla je po prvi put građane po potrošnji struje“, objasnio je Vučić.

  On je najavio je da će svi penzioneri posle 15. februara dobiti dodatnih 20.000 dinara pomoći od države.

  Vučić je, obraćajući se građanima, rekao da plate i penzije moraju još brže da rastu u narednom periodu.

  „Iza 15. februara dobiće penzioneri dodatnih 20.000 dinara“, kazao je predsednik i istakao da to država može da radi pošto je danas mnogo jača nego pre.

  Predsednik je u Nišu ocenio da je Srbija „na korak“ od najvećeg uspeha u istoriji posle najnovije ocene agencije Standard and Poor`s o kreditnom rejtingu.

  Odgovarajući na pitanja novinara u Nišu, Vučić je kazao da je ta rejting agencija jedna od tri najveće u svetu i da je u poslednjem izveštaju „ne samo potvrdila kreditni rejting Srbije već izglede za budućnost stavila sa stabilnih na pozitivne“.

  „To znači da smo na korak od investment grejda što bi bio najveći uspeh u istoriji Srbije. Nadamo se da naredne godine možemo da dostignemo investment grejd što bi značilo da smo na nivou zemalja EU, da smo fantastične uspehe postigli ne samo u fiskalnoj konsolidaciji nego u svekupunpm stanju naše ekonomije“, kazao je Vučić.

  Izvor: RTS, Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE