Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stručna obuka za timove Rosa škola roditeljstva

  Povodom otvaranja pet škola roditeljstva u Sjenici, Svilajncu, Srpskoj Crnji, Bojniku i Batočini, u Gradskom zavodu za javno zdravlje organizovana je stručna dvodnevna obuka za pedijatre, ginekologe, stomatologe i patronažne sestre koji će činiti timove Rosa škola roditeljstva. Kroz predavanje i radionice polaznici imaju priliku da se upoznaju sa svetskom praksom u ovoj oblasti,  u cilju pružanja najadekvatnije podrške budućim roditeljima.

  „Timovi iz domova zdravlja koji će voditi škole roditeljstva velika su podrška budućim roditeljima, a sa novim školama će biti u prilici da budu oslonac još većem broju beba, mama i tata. Najveću pažnju poklanjamo ulozi roditelja u podsticanju razvoja dece od najranijih dana, razvoju privrženosti, zatim adekvatnoj nezi beba, značaju isključivog dojenja za zdravlje beba i mama, a sve u cilju da zdravstveni radnici i saradnici u školama budu prva adresa za buduće roditelje i izvor kredibilnih saveta“, izjavila je dr Svetlana Mladenović-Janković, pomoćnik direktora za oblast socijalne medicine iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

  Otvaranje škola roditeljstva u Sjenici, Svilajncu, Srpskoj Crnji, Bojniku i Batočini planirano je tokom proleća.  U 2016. godini otvorene su Rosa škole roditeljstva  u Kuršumliji, Požarevcu, Ubu, Surdulici i Vranju.

  Otvaranje škola roditeljstva predstavlja nastavak inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja da ulože u spokojno roditeljstvo. Značajnu ulogu u otvaranju škola imaju građani, koji su kupovinom pakovanja Rosa vode od 1,5 litra podržali sigurnu mrežu roditeljstva.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE