Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Stranci izvlače pare iz Srbije, NE PLATE POREZ od 4,5 mlrd. EUR“

  Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije tražiće od Vlade reformu poreskog sistema i smanjenje poreskih obaveza do kraja godine, najavila je zastupnica tog udruženja Milena Amon.

  „Mali biznisi i privreda smatraju da je neophodna poreska reforma kojom bi se smanjile poreske dažbine, uvela veća pravna sigurnost i omogućilo privredi veće učešće u kreiranju zakona“, rekla je Amon za Betu.

  Dodala je da se radi analiza o mogućem smanjenju poreza koja će biti završena do kraja godine, ali da bi se smanjenjem poreskih stopa smanjila i siva ekonomija i povećali prihodi u budžetu.

  Privrednici će, prema njenim rečima, tražiti i da se optimizuje javna uprava i poveća kontrola na granici kako bi se smanjio šverc.

  Amon je rekla da postoje indicije i da strane firme koje dobijaju subvencije i posluju u Srbiji ne plaćaju porez na dobit jer ga na različite načine izvlače iz zemlje preko faktura za konsultantske usluge i transferne cene, tako da prikazuju daleko manju dobit od stvarne.

  „Po nekoj gruboj računici strane firme, izvlačenjem stvarne dobiti iz Srbije, ne plate porez od oko 4,5 milijardi evra“, rekla je Amon.

  Ona je navela da budžet na taj način i izbegavanjem plaćanja poreza crnog tržišta gubi godišnje oko 12 milijardi evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE