Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stigla „bogata“ ponuda – JEDAN EVRO za Montenegro Erlajns

  Grupacija Savana predala je pismo o namerama Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro Erlajnsa, javlja portal Bankar.me.

  Vlasnik Grupacije Savana je Veselin Mijač, švedski biznismen crnogorskog porekla. Njegove firme raspolažu jednim od najvećih šoping-centara u Crnoj Gori, podgoričkim „Mol of Montenegro“, a vlasnik je i poslovne zgrade „Europoint“ u Podgorici, kao i hotela „Ramada“.

  U pismu u koje je Bankar.me imao uvid, Savana nudi da preuzme Montenegro Erlajns za jedan evro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza ta koje avio-kompanija ima prema državi, a njen dospeli poreski dug je sada 15,2 miliona evra.

  Pošto je Agencija za zaštitu konkurencije utvrdila da je toj avio-kompaniji državna pomoć godinama isplaćivana nezakonito, sporno može biti što je i praštanje duga državna pomoć, koja je takođe zabranjena.

  Bankar.me javlja da je Savana ponudila da preuzme obavezu da se sa privatnim kreditorima Montenegro Erlajnsa dogovori o izmirenju dugova i da preuzme rizik za buduće poslovanje te kompanije.

  Svoju nameru je Savana objasnila time što smatra da Crna Gora „mora imati nacionalnu aviokompaniju“.

  Ministar: Nema zvanične ponude

  Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da Vlada Crne Gore nije dobila zvaničnu ponudu kompanije Savana za preuzimanje Montenegro Erlajnsa.

  „Vlada je od prvog dana tražila zakonito rešenje za spas MA“, rekao je Bojanić za Televiziju Vijesti, ali je ponovio je da nema zakonitog rešenja za optsanak tog prevoznika.

  „Saosećamo sa zaposlenima, učinićemo sve da im pomognemo… Sve smo učinili da nađemo način da pomognemo. Ne postoji mogućnost“, rekao je Bojanić.

  Prethodna vlada je, po njegovim rečima, „toliku štetu ostavila“, toliko problema, da je novoj „zavezala ruke za duži period“.

  Ponovio je da „nije tačno da je Vlada najavila gašenje nacionalnog avio-prevoznika, već je saopštila da mu ne može zakonito pomagati“.

  Montenegro Erlajns više NE LETI

   

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE