Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stelantis ugovorio ogromne količine litijuma za baterije

  Kompanija Vulkan Enerdži sa sedištem u Australiji, koja se bavi preradom litijuma saopštila je da je potpisala obavezujući sporazum sa proizvođačem automobila Stelantis o snabdevanju litijum hidroksidom iz svog nemačkog projekta za početni petogodišnji period.

  „Stelantis planira da uloži preko 30 milijardi evra do 2025. godine kako bi elektrifikovao svoju liniju vozila, koristiće litijum u tri svoja pogona za proizvodnju baterija u Evropi“, navela je kompanija Vulkan Enerdži u saopštenju.

  Najava dolazi nedelju dana nakon što je Vulkan Enerdži potpisao drugi ugovor sa francuskim proizvođačem automobila Reno o snabdevanju između 26.000 i 32.000 metričkih tona litijumskih hemikalija za baterije iz svojih geotermalnih nalazišta slane vode u Nemačkoj.

  Kompanija Vulkan Enerdži već ima ugovore o snabdevanju sa belgijskom grupom za reciklažu Umicore NV i južnokorejskim LG Chem Ltd.

  Litijum je osnovna komponenta za pravljenje litijum-jonskih baterija koje se koriste u električnim vozilima. Ubrzo je postao popularan kako se svet kreće ka čistijim oblicima energije.

  Automobilski konglomerat pod imenom Stelantis je nastao, posle višemesečnih pregovora i kompleksnih promena, spajanjem kompanija Fijat Krajsler automobili i Pežo-Sitroen, čime je postao četvrta najveća automobilska kompanija na svetu.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE