Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi problemi pred Davos – pretnje smrću

  Na predstojećem Svetskom ekonomskom forumu, u januaru u Davosu, neće biti javnih sastanaka, zbog učestalih pretnji smrću.

  Odluka je doneta zbog toga što su u poslednje vreme učestale pretnje smrću teoretičara zavere zaposlenima u Svetskom ekonomskom forumu, prenose švajcarski mediji.

  Pošto šira javnost ima pristup Otvorenom forumu, teže je obezbediti bezbednost – pa se javni paneli otkazuju. Pored toga, ionako rigorozne mere predostrožnosti biće dodatno pojačane, prenosi Špigl.

  „Pretnje smrću se događaju svakodnevno, postalo je neprijatno“, kaže član upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Alojz Cvingi.

  „Nismo mogli da zamislimo da bismo mogli da završimo na nišanu teoretičara zavera. Svaki dan ima nekoliko desetina slučajeva pretnji“, rekao je Cvingi.

  U krugovima teoretičara zavera od početka pandemije rasprostranjeno je uverenje da je Svetski ekonomski forum usko povezan sa uspostavljanjem „novog svetskog poretka“, pa su pretnje smrću povezane sa tim uverenjem.

  Inače, Svetski ekonomski forum najavio je inicijativu „Veliki novi početak“ kako bi podstakao države na bližu saradnju u cilju poboljšanja zaštite klime nakon pandemije.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE