Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je sve Vlada usvojila: Od ODLAGANJA poreza do SUBVENCIJA za e-automobile

  Na sednici Vlade Srbije usvojena je Uredba o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa, u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti KOVID-19.

  Predloženom uredbom omogućava se privrednim subjektima, koji su se opredelili za odlaganje dospelosti za plaćanje poreza i doprinesa, da to plaćanje odlože na najviše 24 jednake mesečne rate bez plaćanja kamate dok odlaganje traje, piše u saopštenju Vlade.

  Danas je usvojena i Uredba o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije, čime se predviđaju sredstva za 100.000 vaučera za 2021. godinu, kako bi se investiralo u domaći turizam.

  Pravo na vaučer u maksimalnom iznosu od 5.000 dinara imaju penzioneri, nezaposlena lica i korisnici posebne novčane naknade iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava za pomoć i negu drugog lica, zaposleni, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, poljoprivrednici i studenti.

  Vlada je drugom odlukom obezbedila za 2021. godinu sredstva za subvencionisanu kupovinu elektro i hibridnih vozila u iznosu od 120 miliona dinara, kako bi se umanjili negativni efekti zagađenja vazduha i ono i značajno smanjilo.

  Raste prodaja električnih i hibridnih automobila u Srbiji, a neki će ih dobiti i besplatno

  Vlada je utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju izmene Međunarodne konvencije o harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, kojim se usaglašava procedura za sve zemlje članice koje su potpisale ovaj međunarodni dokument.

  Na sednici je utvrđen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine i vlada Srbije i Crne Gore.

  Primenom tog sporazuma biće uređena pitanja iz ove oblasti na moderniji način i u skladu sa strukturom Zajedničkog modela „EUROCONTROL“.

  Članovi vlade usvojili su Akcioni plan za sprovođenje Inicijative partnerstvo za otvorenu upravu u Srbiji za period 2020-2022. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE