Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Raste prodaja električnih i hibridnih automobila u Srbiji, a neki će ih dobiti i besplatno

  Od januara do oktobra registracija novih automobila u Evropi se smanjila za 29 odsto, ali sektor električnih automobila se pokazao kao otporan na krizu. U septembru 2020. godine, broj registrovanih električnih i hibridnih automobila je čak nadmašio broj onih sa pogonom na dizel.

  U Srbiji je u ponudi nekoliko različitih modela i uprkos ceni koja dostiže nekoliko desetina hiljada eura, i u Srbiji se beleži rast prodaje električnih i hibridnih automobila. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova za jul ove godine, u Srbiji su ukupno registrovana 102 putnička vozila na električni pogon i 1.416 hibridnih putničkih vozila.

  Razlozi zbog kojih se sve više naših vozača odlučuje za ekološke verzije automobila su ukratko: novac i zdravlje. Zbog nestabilnosti tržišta nafte i zemalja u kojima se proizvodi, cene derivata stalno rastu i dizel automobili postaju veći trošak od koristi. Sa druge strane, na primer hibridi zahtevaju mnogo manja ulaganja, kako za gorivo tako i za operativne troškove. Tu je i alarmantni nivo zagađenja vazduha u našim gradovima, ali i globalno, čega je sve veći broj ljudi svestan i spreman da napravi promene u korist zaštite životne sredine.

  Dakle, šta dobijate ako se odlučite za hibrid: mnogo bolje performanse, manje zagađenje planete kao i velike uštede na operativnim troškovima i gorivu. Šta ne dobijate: broj stanica za punjenje za bezbrižna dugačka putovanja. Međutim, kod hibrida ne morate da brinete, jer imaju i SUS motor pa nema straha da bi auto na putu mogao da ostane bez struje. Pored kupovine polovnog hibrida za keš ili novog hibrida uz subvencije koje daje država, 10 odabranih će jedan od modela kod nas na tržištu, Fiat 500 HYBRID, dobiti potpuno besplatno.

  Sve što je potrebno je da se odlučite da svoju prazničnu kupovinu obavite u nekoj od IDEA prodavnica, RODA marketa ili Mercator hipermarketa i učestvujete u nagradnoj igri „Čista desetka“, koja traje do 6. januara 2021. godine. U bilo kojoj IDEA prodavnici, Roda marketu ili Mercator hipermarketu obavite kupovinu veću od 2.000 dinara, odaberite najmanje tri proizvoda sa oznakom „Vredno je zajedno“ koji će se naći na vašem računu i dobijate kupon koji popunjavate i ubacujete u označenu kutiju za nagradnu igru. Izvlačenje dobitnika je 13. januara 2021. godine, a svoje šanse da postanete vlasnik FIAT 500 HYBRID automobila povećavate brojem popunjenih kupona.

  Svi željno iščekujemo kraj ove godine i početak nove u kojoj želimo da se mnoge stvari promene. Ali, iako je teško da će otkucavanje ponoći 31. decembra 2020. godine potezom magičnog štapića izbrisati sve što nas muči, možda će baš dobitak u nagradnoj igri „Čista desetka“ biti prilika za čist početak i promene na koje možete da utičete.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Mercator

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE