Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je potrebno za globalno osnaživanje žena u biznisu?

  U Beogradu se održava prva Balkanska konferencija Globalne mreže žena G100, koja ima za cilj stvaranje prilika za povezivanje i zajednički rad na međusobnoj podršci i osnaživanje žena. 

  G100 je eminentna mreža najmoćnijih žena lidera u svetu iz svih sfera života, među kojima su dobitnice Nobelove nagrade, bivše šefice država, ministarke, poslovne žene, kao i liderke korporacija i lokalnih zajednica.

  Ova mreža povezuje 250.000 žena u 120 zemalja, sa vizijom budućnosti i potpune primene principa 50%-50% u zauzimanju visokih upravljačkih pozicija u svim segmentima društva.

  Cilj G100 mreže je da na realizaciji ovog principa rodne ravnopravnosti  mobiliše pet miliona žena do 2025. u celom svetu kroz uspostavljanje mreže žena lidera u 100 sektora u svim zemljama, njihovim regionima i velikim gradovima.

  G100 je podržan od grupe The Denim Club of 100 He for She Champions, koju čine eminentni lideri oba pola u svim ključnim privrednim i društvenim oblastima.

  Kako podstaći osnaživanje žena?

  Ova mreža ima multisektorski pristup kako bi uticala na održivu promenu i omogućila: globalno povezivanje, vidljivost, i poslovanje putem dostupnih platformi ženskih grupa; globalnu prodaju robe i usluga putem e-trgovine u kojima učestvuju preduzeća pod upravom žena; javno zagovaranje i uticaj na donošenje politika i odluka.

  broj radnih sati

  žene na poslu, unsplash

  Postojeće platforme za umrežavanje žena lidera omogućavaju trajni uticaj na primenu principa jednakosti, održivosti i prosperitet za sve.

  G100 okuplja uticajne žene i muškarce koji kreiraju zajedničku viziju budućnosti jednakih mogućnosti za oba pola i sa tim zahtevom u formi preporuka izlaze pred multilaterarne institucije kao što su UN, EU i vlade širom sveta, uključujući i liderske grupe poput G7/8, G20.

  O značaju ove konferencije za BIZLife je govorila dr Dragana Đermanović, nacionalna direktorka sektora MSPP G100 mreže:

  “G100 Balkan je jedan od najznačajnijih događaja za promociju i podršku ženskog preduzetništva u regionu ove godine. Iskustva i konkretna pomoć kolega i koleginica iz preko stotinu zemalja sveta daje priliku da ubrzamo ekonomski razvoj svoje zemlje. Na kraju, ekonomski razvoj društva počinje osnaživanjem svakog pojedinca pa G100 mreža kao platforma za osnaživanje svakog od nas ponovo dokazuje svoj značaj kao platforma za razvoj društva u celosti”, rekla je ona.

  U Beograd su na konferenciju stigle i dr Harbeen Arora, osnivačica globalne mreže žena lidera G100, kao i predsedavajuće različitih sektora G100 iz Slovenije, Albanije i drugih zemalja.

  U ime srpskog tima, organizatora konferencije, goste je pozdravila predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanja Popović-Pantić, koja je u G100 globalna predsedavajuća za sektor (“wing”) malih i srednjih preduzeća.

  Skupu su se obratili i Brankica Janković, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Mateo Kolandjeli, regionalni direktor EBRD-a u ulozi G100 Denim partnera za sektor malih i srednjih preduzeća kao i dr Harbeen Arora.

  Žensko preduzetništvo u zapećku, a KO SU ŽENE koje se usude da POKRENU BIZNIS?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE