"Šta će tačno poskupeti je pitanje od milion dolara"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  šta će poksupeti

  “Šta će tačno poskupeti je pitanje od milion dolara”

  Predsednik Privredne komore Marko Čadež kaže da nikada do sada nije bilo ovoliko nepoznanica i da se pred nama nastaje nova struktura globalne ekonomije.

  Napominje da je zbog rata u Ukrajini najviše problema sa transportom. Šta će tačno poskupeti je, ističe pitanje od milion dolara.

  Marko Čadež je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su četiri vozača kamiona koji su skoro dve nedelje bili praktično zatočeni sa ukrajinske strane prešli poljsku granicu i krenuli ka Srbiji.

  „Ja sam bio tu da koordiniram sa tim vozačima i kompanijama sa kojima rade. Oni se odmaraju i kreću ka svojim kućama posle loših dana koji su tamo morali da prežive. To je zaista velika stvar uz ogromnu pomoć države. Imamo još jednog vozača sa kamionom koji se nalazi u blizini Kijeva i nadam se da ćemo i tog čoveka uspeti da prebacimo kući“, istakao je Čadež.

  Šta će poskupeti? Čadež: Mi nismo ostrvo, osetićemo poskupljenja

  Prema njegovim rečima, nikada do sada nije bilo ovoliko nepoznanica.

  “Pred nama se dešava nova struktura globalne ekonomije i to nije lako. U Srbiji je situacija stabilna. Naravno mi nismo ostrvo, ali ćemo sigurno osetiti i poskupljenja, ali je Vlada na vreme reagovala kako bi napunila zalihe, robne rezerve, kako bi na vreme obezbedila neke sirovine. Mi danas imamo 13 puta manju cenu gasa od one kojom se trguje na berzi. Sa te strane Vlada radi sve što može. Sa strane privrede pratimo koje su to sirovine koje će faliti, kroz traženje alternativnih tržišta”, kazao je Čadež.

  Izvor: RTS, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE