MK GROUP: Nove investicije u agrar i obnovljive izvore energije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MK GROUP: Nove investicije u agrar i obnovljive izvore energije

  Veliko interesovanje na Kopaonik biznis forumu izazvalo je pitanje investicija domaćih privrednika. Potpredsednik MK Group, najveće regionalne poslovne grupacije, Aleksandar Kostić, najavio je na ovom panelu nova ulaganja kompanije.

  MK Group ostaje u poljoprivredi  i prehrambenoj industiji. Moram da istaknem da je, i bez subvencija države za šećer, koje imaju zemlje u regionu, kompanija Sunoko najveći neto izvoznik šećera u Evropi. U prethodnom periodu investirali smo milion i po evra u istraživački centar za šećernu repu, a budući planovi vezani su za otvaranje fabrike alkohola“, rekao je Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group.

  Na pitanje o investicijama u narednom periodu, Kostić je dodao da veliki potencijal vidi u oblasti obnovljivih izvora energije: „Kompanija će nastaviti da investira u energiju vetra i agrosolarni projekat. Trenutno radimo na realizaciji projekata proizvodnje struje iz energije vetra u vrednosti od 300 miliona evra”.

  Kompanija kontinuirano ulaže u razvoj poslovanja i na taj način generiše snažnu vrednost za lokalne ekonomije i zajednice u kojima posluje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MK Group

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE