Šta biste uradili zarad slobodnih dana? On se OŽENIO 4 puta za 37 dana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta biste uradili zarad slobodnih dana? On se OŽENIO 4 puta za 37 dana

  Ljudi su spremni da urade mnogo toga samo da bi dobili nekoliko slobodnih dana na poslu. Pa tako nije retkost da neko slaže da je imao smrtni slučaj u porodici samo da bi malo odmorio, ali je zato vrlo redak slučaj da se neko oženio četiri puta u roku od 37 dana samo da bi dobio slobodne dane.

  Upravo je to osmislio jedan dovitljivi Tajvanac. On je smislio genijalnu ideju kako da dobije što više plaćenog odsustva – ženio se četiri puta i tri puta razvodio za samo 37 dana i to sa isto ženom.

  Prema tajvanskom zakonu, zaposleni ima pravo na osam dana plaćenog odsustva za venčanje, što je neimenovani službenik jedne banke i dobio kada se venčao u aprilu prošle godine.

  Međutim, poslednjeg dana osmodnevnog odsustva dovitljivi službenik se razveo i sledećeg dana ponovo oženio istom ženom i zatražio još osam dana odmora, na koje je smatrao da ima zakonsko pravo. Zatim se još dva puta razveo i ponovo oženio istom ženom kako bi dobio ukupno 32 dana plaćenog odsustva.

  Administrativne poteškoće

  Budući da se razvodio i potom sutradan ženio istom ženom, banka u kojoj je radio shvatila je šta njihov službenik pokušava, pa su odbili da mu odobre još osam dana plaćenog odsustva.

  Pošto nije želeo da odustane od svog prvobitnog plana, bankarski službenik je podneo žalbu protiv svog poslodavca u Gradskom birou rada u Tajpeju, optužujući banku da krši zakon nepoštovanjem člana 2. “Pravila o odsustvu sa posla“.

  U njemu se navodi da zaposleni imaju pravo na osam dana plaćenog odsustva kada se venčaju, a pošto se venčao četiri puta, trebalo je da dobije 32 dana plaćenog odsustva.

  Biro rada pokrenuo je istragu u vezi sa slučajem koji je prijavio službenik i presudio da je banka zaista prekršila Zakon o radu. Poslodavac je novčano kažnjen sa 700 dolara u oktobru prošle godine.

  Banka je podnela žalbu, ali je viši sud na kraju ipak presudio u korist mladoženje, navodeći da je zaposleni napravio moralni prekršaj i zloupotrebio zakon, a da ga je banka prekršila i zato mora da plati kaznu i odštetu zaposlenom.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE