Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Startap festival ViennaUP’23

  Srpsko softversko rešenje atrakcija na startup festivalu u Beču

  Srpska kompanija Softech solutions, uz podršku NALED-a i Ambasade Austrije predstavila je svoje softversko rešenje na prestižnom startup festivalu ViennaUP’23, koje je okupilo više stotina inovativnih kompanija i investitora iz čitavog sveta.

  NALED je u sklopu aktivnosti Startech programa koji sufinansira razvoj start-up biznisa, promocije uspešnih poslovnih priča i inovativnih srpskih kompanija i proizvoda, podržao u Beču učešće i srpske kompanije Softech solutions sa softverskim rešenjem Digital Spark™.

  Digital Spark™ automatizuje prodajni proces jačajući ulogu prodavca kao ključnu kariku u lancu prodaje.

  „Verovali smo da kompanije mogu da povećaju prodaju digitalizacijom prodajnih procesa, u čemu smo i uspeli. Korišćenjem našeg B2B, SaaS rešenja kompanije podižu kvartalnu prodaju i do 48 odsto uz istovremeno povećanje profitne margine do 22 odsto”, navodi Ognjen Lukić, osnivač kompanije.

  “Primenu rešenja dokazali smo u pet najbrže rastućih industrija među kojima su farmacija, trgovina tehničkom robom, građevinska industrija, finansijske institucije i telekomunikacije. Više od 105.000 korisnika u 11 evropskih država svakodnevno koristi Digital Spark™ kao alat u svojim prodajnim aktivnostima”, ističe Lukić i dodaje da je kompanija tokom festivala pronašla partnera za distribuciju i dalji razvoj rešenja u DACH regionu.

  Ognjen Lukić, osnivač kompanije Softech solutions

  Ognjen Lukić, osnivač kompanije Softech solutions

  ViennaUP’23: Kvalitet nad kvantitetom

  Oko 30 programskih partnera iz austrijske startap zajednice organizovalo je više od 50 događaja. Teme ove godine uključuju pametne gradove, kreativne industrije i tehnologiju. Cilj ovogodišnjeg festivala je da učesnici steknu utisak o Beču kao poslovnoj lokaciji stavljajući u fokus kvalitet ispred kvantiteta, navodi se u saopštenju organizatora.

   “Ako želite da vidite kako sjajne ideje postaju stvarnost preko noći, onda je to ViennaUP’23 festival”, navodi Lukić, osnivač srpske kompanije i dodaje da se evopski startup ekosistem oslanja na povezivanje i umrežavanje.

  “U tom cilju, festival je uložio mnogo napora da obezbedi prilike za upoznavanje novih ljudi, regrutovanje talenata, promocije rešenja i pronalaženje sredstava za dalji rast i razvoj inovativnih kompanija”, kaže Lukić.

  Posvećeni zajednici

   „Ono što ViennaUP’23 čini zaista izvanrednim je decentralizovana komponenta. Ovaj startup festival je napravljen od strane zajednice i posvećen je zajednici. Pod krovnim brendom ujedinjujemo brojne austrijske, ali i međunarodne programske partnere koji veruju da smo zajedno jači. Osim toga, mi nismo jedan veliki događaj, već sledimo butik koncept. U sklopu programa imamo mnogo manjih, vrlo kvalitetnih formata. Želimo da okupimo prave ljude kako bismo kreirali što više inspiracije i ostvarili vrijedne kontakte.“ izjavila je Gabriele Tatzberger, predstavnica startup usluga bečke poslovne agencije (Vienna Business Agency).

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE