SRPSKI MILIJARDER "spasilac" na nemačkom tržištu nekretnina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  bogoljub karić

  SRPSKI MILIJARDER “spasilac” na nemačkom tržištu nekretnina

  Iako tržište nekretnina cveta, nemačka kompanija „Ajmaks“ koja se bavi nekretninama poslednjih godina nije baš privlačna za investitore.

  Tako je u roku od četiri godine indeks akcija kompanije naglo opao, čak za 80 odsto, piše ugledni nemački list VirtšaftsVohe, a prenosi DW.

  Međutim, kao  „spasilac“ se pojavljuje jedan srpski milijarder, navodi nemačka štampa.

  „Miloševićev donator“

  Reč je o „novom, sumnjivom investitoru: Bogoljubu Kariću, koga je nekada tražio Interpol zbog pranja novca, došao je u posed 4,2 odsto vlasništva Ajmaksa“, piše VirtšaftsVohe.

  „Taj 67-godišnji političar, milijarder i preduzetnik važio je za jednog od najvažnijih donatora bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, a jedno kratko vreme bio je i ministar u njegovoj vladi“, navodi list i dodaje da se Karić od 2010. nalazi u Rusiji, a da mu je ta zemlja dodelila „politički azil“.

  Iz „Ajmaksa“ se na pitanje nemačkog lista o Kariću – nisu izjasnili.

  Da li će se Karić usrećiti sa investicijom?

  „Iz kase Ajmaksa stalno se odliva više novca nego što se u nju sliva“, piše VirtšaftsVohe i napominje da se „ta rupa godinama krpila novim kreditima.“ Sada, međutim, „ostaje da se vidi da li će se srpski milijarder Bogoljub Karić usrećiti sa svojim investicijama.“

  Pritom nemački list posebno ukazuje na problem s jednim od najvećih projekata Ajmaksa – u Manhajmu: „Zbog kašnjenja izgradnje i ’novih planiranja’, jasno su porasli troškovi gradnje“, navodi VirtšaftsVohe i naglašava da je „i dobitak od prodaje dva logistička centra u Srbiji ispao manji nego što je ranije bilo planirano“.

  Izvor: DW

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE