Gradonačelnica najavila izgradnju "OGROMNIH KOMPLEKSA", investitor - TAJNA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradonačelnica najavila izgradnju “OGROMNIH KOMPLEKSA”, investitor – TAJNA

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila izgradnju velelepnih višespratnica na nekoliko lokacija u gradu, sa svoje kompleksima sa dodatnim sadržajima, ali se ne zna ime investitora, pišu Južne vesti.

  Investitor je tajanstven, a ne znaju se ni lokacije, ni početak gradnje, ali gradonačelnica kaže da je reč o “ogromnim kompleksima”. Dogovor je da se ime investitora, kako je rekla, ne obelodanjuje, ali da je on “pikirao” više lokacija u Nišu koje su uglavnom privatno vlasništvo.

  “Ogromni su kompleksi u pitanju i naravno grad tu ima više interesa. Više interesa jer će se graditi, kada se gradi puni se gradski budžet, a istovremeno s obzirom na to da će to biti gradovi u gradu, grad će imati koristi od svega toga. Ne samo zbog punjenja budžeta već i zbog određenih sadržaja koje će investitor imati obavezu da sagradi.”

  Na primer u jednom kompleksu će se nalaziti vrtić, u drugom kompleksu će se nalaziti tržnica, u trećem će se možda nalaziti multifunkcionalna dvorana, rekla je Sotirovski.

  Kako je pojasnila, to znači da će i određeni događaji biti izmešteni iz centra grada i da će se dešavati upravo u tim novim kompleksima gde će, rekla je gradonačelnica, graditi višespratnice.

  To je nešto što nas očekuje, a videli smo u projektima kako to velelepno izgleda i ono što je najvažnije to će biti višespratnice. Mi se u svakom slučaju priključujemo gradovima koji su shodno novim zakonima promenili visinu stambenih zgrada. Dakle to neće biti šestospratnice kao sada, već zgrade koje će imati 10, 15 i više spratova, kazala je gradonačelnica.

  Gde i kada će se to graditi ostala je tajna, kao i ime investitora koji je, rekla je Sotirovski “veoma važan i poznat”.
  Generalnim urbanističkim planom od ranije nije predviđena gradnja takvih objekata, pa je činjenica da do same realizacije projekta moraju da se dese i brojne promene vodećih gradskih akata.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE