Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski ekonomista predviđa: Nestaje 400 MILIONA radnih mesta već do 2030.

  Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović tvrdi da će 400 miliona postojećih poslova nestati do 2030. godine.

  Vlahović ističe da će u roku od jedne decenije više od 260 miliona ljudi raditi poslove koji danas ne postoje.

  On je na, Međunarodnoj konferenciji o budućem obrazovanju, naveo da se procenjuje da će do 2022. godine 48 odsto osnovnih veština, za bilo koji posao, morati da se nadogradi. Već se zna, kako je rekao, da će biti potreban viši nivo znanja, bolje veštine za svakog pojedinca.

  “Hoćemo da imamo ekonomiju koja je zasnovana na znanju, tako da obrazovni sistem mora da preuzme ključnu ulogu u tom procesu, kao ključni faktor”, naglasio je on.

  Predsednik Svetske akademije umetnosti i nauka Hjetor Gurgulino de Souza kao poseban izazov istakao je nedovoljan broj nastavnog kadra svuda u svetu, kao i da je veliki broj dece mimo obrazovnog sistema. On je naglasio da je globalna potražnja za visokim obrazovanjem, a da je fokusirana na stotine milione studenata u sledećih 15 godina.

  Četvrta Međunarodna konferencija o budućem obrazovanju trajaće dva dana, a na sesijama učestvuje oko 200 gostiju iz 30 zemalja širom svijeta.

  Prva konferencija je održana u Berkliju, SAD, u oktobru 2013, druga u Rimu, Italija, u novembru 2017, i treća u Rio de Žaneiru, Brazil, u novembru 2018. godine.

  Izvor: B92/Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • moler sa sajtom

   Poštovani, nije on ništa predvideo, nego je prepisao podatke kao neki koji su prepisali doktorate. Isto tako, predviđa se novih 260 miliona radnih mesta u narednih 10 godina, poslova koji ne postoje u ovom trenutku. To samo govori da vam diploma nije potrebna, već sposobnost da se prilagodite i usavršite u novoj oblasti kako bi imali posao.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE