Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danica Popović

  „Srbija nema novca da daje 300.000 RSD za prvorođenu decu“

  Profesorka Ekonomskog fakultata u Beogradu Danica Popović izjavila je da odluka država da uplaćuje 300.000 dinara za prvorođenu decu nije održiva, te da su mere finansijske podrške uvedene samo zbog izbora.

  Ona je istakla da Srbija nema novca i ocenila da će se ova mera povući nakon izbora, navodi Nova.rs.

  “Ovakva mera ne može do kraja da bude održiva, jer nema dovoljno novca. Mi se zovemo Srbija, a ne zovemo se Švajcarska. Mi para nemamo”, kazala je Popović.

  Nova.rs podseća da je Vučić u julu ove godine obećavao da će država usvojiti nove demografske mere, najavljujući da će parovi koji se odluče za prvo dete dobiti 5.000 evra od države.

  Na pitanje gde je nestala razlika u novcu i kako tumači to što se pomenuta mera razlikuje značajno u odnosu na obećanje predsednika iz jula, profesorka Ekonomskog fakulteta navodi da je razlika nestala u onom trenutku kad su predstavnici vlasti shvatili koliko para zapravo imaju.

  “Oni žele da pobede na izborima i verovatno će isplatiti jedan deo tih obećanih para za prvorođenu decu, a jedan deo neće sigurno – onima koji se ne budu bunili. Cela ideja je da dobiju izbore na svaki mogući način. Ovaj način i nije toliko loš i nekim ljudima će stvarno pomoći”, navodi Popović, napominjući da mera nije održiva.

  Nove demografske mere države, koje, između ostalog podrazumevaju i više novca za prvo dete, trebalo bi da stupe na snagu 1. januara, mesec i po dana pre zvaničnog početka kampanje za izbore.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE